La placeta de davant l'OAC, més a prop de dir-se "plaça de la Igualtat"

Última revisió 05-03-2020 08:28
04/03/2020

El Consell Municipal de Patrimoni es mostra favorable a la moció que va aprovar el Ple Municipal del setembre sobre aquest assumpte

Plaça de la Igualtat és el nom oficial que previsiblement tindrà l’indret on conflueixen els carrers de Roger de Flor i de Bonaventura Bassegoda, que és la placeta on s’ubica l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament.

Aquesta és la proposta que el Consell Municipal de Patrimoni traslladarà al Ple Municipal, que és l’òrgan que l’ha d’aprovar, si obté el vot favorable de la majoria de regidors i regidores. El Consell de Patrimoni va decidir que elevava aquesta proposta en la sessió ordinària que va tenir lloc aquest dilluns, 2 de març. Prèviament, el Grup d’Honors i Distincions del Consell de Patrimoni va estudiar el nom proposat i el va considerar idoni. Aquest grup de treball recollia així l’assumpte després que el Ple municipal del 19 de setembre del 2019 aprovés una moció que sol·licitava anomenar aquest espai plaça de la Igualtat. La moció, presentada per JxCAT-Units, va obtenir 20 vots a favor (ERC, Fem Masnou, PSC, JxCAT-Units i Cs) i 1 abstenció (CUP).

Balanç del 2019

A banda d’aprovar aquest canvi de nom, el Consell de Patrimoni va abordar el balanç de les activitats relacionades amb aquesta temàtica que es van dur a terme durant el 2019. Es va detallar el nombre de persones usuàries que van visitar durant el 2019 els equipaments que gestiona aquest departament (Museu Municipal de Nàutica, Mina d’Aigua, Casa de Cultura, Arxiu Municipal i Sala Joan Comellas), així com les interaccions virtuals i la participació en les activitats turístiques i patrimonials que s’organitzen durant l’any, a més d’altres dades d’interès.

Placeta situada davant l'OAC.
Placeta situada davant l'OAC.