Noves millores a les platges

Última revisió 14-08-2018 14:28
27/07/2018

L’Ajuntament ha dut a terme aquests dies diverses millores a les platges del Masnou, com la instal·lació d’umbracles, una consigna automàtica, una nova passarel·la accessible i nous cubells d’escombraries.

Una de les novetats més visibles és la nova consigna automàtica que s’ha instal·lat just a l’entrada de la platja des de l’estació d’Ocata. S’hi ha col·locat enguany com a prova pilot. Consta d’un centenar de compartiments de mides diferents i que queden tancats un cop l’usuari ha seguit les instruccions que s’indiquen a la pantalla tàctil i ha introduït l’import corresponent al temps d’ús desitjat. Alguns dels compartiments compten, a més, amb connexions per carregar dispositius mòbils. L’objectiu és que els usuaris puguin gaudir de la platja sense por a furts, dipositant els objectes de valor en un lloc segur.

En paral·lel, s’ha construït amb personal del consistori una nova passarel·la de fusta, amb una rampa per fer-la totalment accessible i facilitar el pas entre el passeig Marítim i la platja, a l’altura de l’avinguda de Joan Maragall. També s’han col·locat dos umbracles a la platja d’Ocata. Són dues estructures de fusta amb coberta que permeten refugiar-se del sol.

A més a més, l’Ajuntament ha renovat els cubells d’escombraries de les platges. S’han adquirit els mateixos models que utilitza l’Àrea Metropolitana de Barcelona a les platges dels municipis que en formen part. En conjunt, tenen més capacitat de recollida de residus que els cubells antics. A banda, ara s'hi han de color groc -per a envasos lleugers- i de color gris -per al rebuig-. Les antigues eren totes de rebuig. Aquesta acció s'ha dut a terme amb la col·laboració d'Ecoembes. S’ha aprofitat aquesta renovació per reforçar el servei de recollida d’escombraries, especialment els caps de setmana.

De moment, sembla que el canvi de cubells està donant bons resultats. L’Ajuntament es mostra satisfet pel civisme de la majoria de la gent, que diposita correctament les seves deixalles als cubells quan marxa de les platges. Alhora, el consistori ha lliurat a les guinguetes de les platges nous cubells per al vidre, proporcionats per Ecovidrio, que faciliten el transport i l'abocament als contenidors corresponents, amb l’objectiu de fomentar-ne el reciclatge.

També s’ha instal·lat una nova escomesa per augmentar la pressió de l’aigua a les dutxes més properes a l’estació d’Ocata. Amb aquesta acció se soluciona el problema de manca de pressió d’aigua en els moments de màxima demanda a la platja i als serveis que s’abastien de la mateixa escomesa, com les guinguetes, el port i el Club Nàutic.

A més de tot plegat, la Demarcació de Costes a Catalunya del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha avançat a l’Ajuntament que al setembre es realitzaran les obres necessàries per reparar els sots apareguts en diversos indrets del passeig Marítim. En concret, als dos extrems del municipi: a prop de Montgat i de Premià de Mar. L’ens que en té la competència s’hi va comprometre en una visita que va fer al Masnou la seva responsable a finals del mes de juny.