Llums led per a tot el Camí Ral

Última revisió 02-04-2019 09:21
01/04/2019

Es renoven els fanals que faltaven per completar la millora de la il·luminació del passeig i que reduiran el consum energètic

Ja han començat els treballs per completar la renovació de l’enllumenat públic del Camí Ral, que és l’eix que constitueix el front marítim del Masnou, tot i que cada tram té un nom diferent: carrer de Barcelona, passeig de Prat de la Riba, carrer d’Àngel Guimerà, carrer de Jacint Verdaguer...

Ara es renova l’enllumenat dels dos extrems, ja que el tram central –entre l’estació d’Ocata i la plaça del Mercat Vell– ja compta amb fanals de tecnologia led. Així, comença la substitució de 78 làmpades als trams dels dos extrems: entre el Mercat Vell i la carretera d’Alella, d’una banda; i entre l’estació d’Ocata i el carrer del Torrent de Can Gaio, de l’altra.

Se substitueixen les bombetes de vapor de sodi, que emeten llum groga, per punts led. La reducció del consum és compatible amb la millora la visibilitat, perquè la llum blanca que emeten els led permet distingir millor els objectes i ofereix més confort, fa més sensació de llum a l’ull humà. A més, els leds proporcionen més lúmens per metre quadrat. A banda, també se substitueixen un total de 68 balises que duen incorporades alguns dels fanals.

Es calcula, doncs, que amb aquest canvi l’Ajuntament estalviarà 10.859,71 kW/any de potència instal·lada. Això significa que s’elimina aproximadament la meitat del consum respecte a les bombetes de vapor de sodi actuals. La licitació que ha fet l’Ajuntament per dur a terme aquesta inversió té un import de 52.998 euros (IVA inclòs). La instal·lació la duu a terme personal propi de l’Ajuntament. Per tant, el temps que duraran les tasques dependrà de les incidències que hagin d’atendre de forma quotidiana.

Nous fanals led al Camí Ral.
Nous fanals led al Camí Ral.