La Comissió Veïnal de Civisme tanca el cicle de reunions amb un balanç positiu

Última revisió 08-04-2019 08:06
05/04/2019

La Comissió Veïnal de Civisme ha celebrat aquest dimecres la darrera reunió d’un cicle de trobades en què ciutadania i representants de l’Ajuntament han treballat conjuntament per millorar l’espai públic del Masnou. Aquesta trobada ha servit per fer balanç de la feina feta, amb un resultat satisfactori. De fet, l’alcalde va considerar que seria positiu que la Comissió tornés a funcionar un cop es constitueixi l’Ajuntament del proper mandat 2019-2023.

Les demandes de la Comissió s’han centrat en la neteja de l’espai públic i la millora del servei de recollida de residus. Per exemple, va ser en aquest espai participatiu on va sorgir la demanda d’instal·lar tancaments de fusta en algunes àrees de contenidors per millorar el paisatge urbà i delimitar-les. Es va fer balanç també dels resultats obtinguts amb la recollida porta a porta del cartró de comerços i establiments. De mitjana, es recopila una mitjana aproximada de 6,2 tones de cartró amb aquest nou sistema. Són, doncs, caixes i altres elements de cartró que ja no s’aboquen en àrees de contenidors, que sovint quedaven desbordades.

A banda, es va informar de les millores que ha comportat el nou contracte de recollida de residus i neteja viària, arran del canvi en l’empresa concessionària que presta el servei. Va entrar en vigor a principis d’any, amb l'adjudicació de la prestació del servei a FCC. La nova gestió ha comportat una major eficiència de la neteja viària, ja que s’ha intensificat allà on s’havien detectat més problemes i on hi ha més freqüència de pas. El mateix model s’ha seguit amb la neteja en àrees de contenidors. Per exemple, les més problemàtiques es renten un cop per setmana.

També és significativa l’ampliació de la temporada de neteja de les platges. Enguany, per exemple, ja ha començat, des de l’1 d’abril, quan abans no s’iniciava fins a mitjans de juny. Hi treballa diàriament un equip de set persones. Cinc són contractades per l’empresa CEO, vinculada a la Fundació el Maresme, dedicada a la inclusió social de persones amb discapacitat intel·lectual. Les altres dues són operaris de recollida de residus contractats per FCC. Una d’aquestes últimes es dedicarà prioritàriament a la conducció d’un nou tractor que adquireix l’Ajuntament per a la neteja de les platges.

A la Comissió de Civisme hi han participat representants d’associacions de veïns i veïnes, un membre de la Federació del Comerç, la Indústria i el Turisme del Masnou, i persones a títol individual. Per part de l’Ajuntament, hi han intervingut l’alcalde, Jaume Oliveras; la primera tinenta d’alcaldia, Sílvia Folch, i el regidor de Manteniment, Serveis Municipals i Paisatge, Joaquim Fàbregas, a més d’una tècnica municipal encarregada de coordinar les reunions. Les deliberacions i peticions sorgides d’aquestes trobades han interaccionat de forma bidireccional amb una segona comissió interna de l’Ajuntament formada per personal tècnic de les àrees implicades.

 

Tancaments de fusta en àrees de contenidors.
Tancaments de fusta en àrees de contenidors.