El Masnou se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat

Última revisió 17-09-2019 08:10
16/09/2019

El dimecres seran gratuïts el bus urbà i l’aparcament del port i el dissabte se celebrarà la conversió de Roger de Flor com a carrer per a vianants

L’Ajuntament del Masnou se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat, que s’organitza per promoure hàbits més sostenibles, segurs i saludables en els desplaçaments quotidians. Al Masnou es duen a terme les següents activitats:

  • Dia del transport públic gratuït: bus urbà i aparcament del port (per a usuaris i usuàries de Rodalies)
    El dimecres 18 de setembre es pot utilitzar de forma gratuïta l’autobús urbà del Masnou (línia C19). A més, durant el mateix dia, els usuaris i les usuàries de Rodalies Renfe podran aparcar gratuïtament el seu vehicle a l’aparcament del port esportiu del Masnou. Hauran de presentar el bitllet o l’abonament utilitzat per al tren aquell dia, juntament amb el tiquet de l’aparcament, a l’entrada del port per la banda d’Alella, on es bescanviarà per un tiquet de sortida gratuïta.
     
  • Festa per celebrar la transformació del carrer de Roger de Flor com a zona de vianants.
    El dissabte 21 de setembre se celebrarà una festa amb diverses activitats. Començarà a les 17.30 h a la plaça de Marcel·lina de Monteys, d’on sortirà una cercavila festiva que travessarà diversos carrers, incloent-hi el de Roger de Flor, fins a la plaça Nova de les Dones del Tèxtil. Allà, aproximadament a les 18.30 h, tindrà lloc la continuació de la festa, amb l’actuació del grup d’animació Els Coloraines.

A més, durant aquesta setmana, l’Ajuntament i l’Escola Marinada faran diverses activitats amb l’alumnat per presentar el Camí Escolar del centre, que s’ha habilitat recentment, adaptant un itinerari segur i senyalitzat per fomentar els desplaçaments a peu d'alumnes i les seves famílies. S’hi faran algunes xerrades, a més de sortides per conèixer el camí. També es presentarà la targeta de transport públic T-16, per a nens i nenes d’entre 4 i 16 anys, que els permet fer gratuïtament un nombre il·limitat de viatges a la xarxa de transport públic del sistema tarifari integrat, dins la mateixa zona tarifària on resideixi el nen o la nena.

Cartell de la Setmana de la Mobilitat.
Cartell de la Setmana de la Mobilitat.