Activitats infantils, Skate & Sound, art cinètic i molt més

Última revisió 21-11-2018 10:21
20/11/2018

El 20 de novembre és el Dia Internacional dels Infants. Per aquest motiu, l’Ajuntament del Masnou organitza durant aquest mes tota mena d’activitats pensades per a nens i nenes i les seves famílies.

El cap de setmana passat van tenir lloc dues d’aquestes activitats. Divendres es van obrir les portes del Laboratori de llum i color, de Lalibellulalab, a Ca n’Humet. Diversos infants i les seves famílies van experimentar tota mena de sensacions en un taller d’expressió artística i interacció amb taules de llum, projeccions i ombres, caixes... Diumenge va arribar el torn de l’activitat familiar Enginys Eko.poètics, a càrrec de la companyia Katakrak. La pluja no va impedir que un grup de famílies en gaudissin, ja que prèviament se n'havia canviat la ubicació: dels jardins dels Països Catalans al Centre Cívic Ca n’Humet.

La diversió i la música van ser l’essència de l’Skate and Sound vol. 2, que va aplegar aquest dissabte un públic majoritàriament jove a la pista de Pau Casals, també coneguda com l'skate plaça. Des del matí, les persones assistents van capejar les estones de pluja, tot per gaudir d’aquest esport, la música i la bona companyia. La festa, organitzada per Reborn Sound System i Everliving Surf & Skate Club, va continuar fins a la matinada al port del Masnou.

Un altre llenguatge artístic, basat també en el moviment, va ocupar bona part del dissabte per a les 34 persones que van fer una visita guiada a l’exposició "Obres obertes. L’art en moviment, 1955-1975". Van anar-hi sota el paraigua de l’Espai d’Art Cinètic Jordi Pericot, que ha cedit creacions de l’artista masnoví. Jordi Pericot va formar part del grup, oferint explicacions davant mateix dels seus quadres. La mostra reuneix una àmplia i acurada selecció d’obres de 37 artistes internacionals que busquen una transformació profunda del rol de l'espectador a través de la participació i la interacció amb l'obra d'art. El cinetisme o l'art del moviment és una de les últimes avantguardes artístiques del segle XX.

A més de l’homenatge pòstum a Iago Pericot i els concerts de la final del Concurs de Música Jove Maresmusic, el cap de setmana masnoví es va completar amb altres reclams organitzats per les entitats, com la 34a Trobada Country organitzada per Country Ocata, el 40è aniversari de la Penya Barcelonista i tallers i xerrades. La pluja va obligar a ajornar les Festes de la Tardor del Centre Cultural Luz del Alba i l’Associació de Veïns i Veïnes del Masnou Alt, que se celebraran aquest diumenge, 25 de novembre.