Comencen els actes reivindicatius del 8 de març, Dia de les Dones

Última revisió 03-03-2020 07:50
02/03/2020

El Masnou, declarat municipi feminista, acull prop d’una dotzena d’actes durant tot el mes de març

Aquesta setmana comencen els actes que s’organitzen al Masnou amb l’objectiu de reivindicar la igualtat efectiva entre homes i dones. Sota el lema “Juntes i endavant, continuem lluitant”, el programa agrupa exposicions, teatre, xerrades i altres reclams. Aquest és el primer 8 de març que se celebrarà després que el Masnou s’hagi declarat “municipi feminista”, en aprovar-se per unanimitat la declaració institucional que ho proposava, en la darrera sessió del Ple municipal, celebrada el 20 de febrer.

L’acte central serà aquest diumenge, 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Es llegirà el manifest del Dia de les Dones, a les 18 h, als jardins de Can Malet. Allà es podrà gaudir, a més, d’una proposta teatral que oferiran Elisenda Guiu, dramaturga i guionista, i Carme Pla, actriu. Aquell mateix dia es podrà trobar, des del matí, el Racó de les Dones, integrat a la fira La Ganga al Carrer, que organitza El Masnou Comerç. S’instal·larà al carrer de Roger de Flor, a l’altura del carrer de Sant Miquel. Aquell mateix matí, a la plaça de Marcel·lina de Monteys, s’organitzarà un taller de defensa personal per a dones.

Els actes vinculats al Dia de la Dona començaran, però, abans del 8 de març. En concret, aquest dimecres, 4 de març, tindrà lloc el primer de cinc esmorzars adreçats a dones, amb xerrada inclosa. S’hi tractaran temes com la  millora de l’autoestima, la salut, la sexualitat i la gestió de conflictes. N’hi haurà un cada setmana, fins a l’1 d’abril. Altres reclams que tindran lloc aquesta setmana, abans del 8 de març, seran la inauguració de l’exposició de pintura de Leticia Feduchi, el divendres 6, a la Casa de Cultura, i la representació de l’obra de teatre familiar “Ai, rateta, rateta”, a l’Espai Escènic Iago Pericot (Ca n’Humet).

La programació s’allargarà durant la resta del mes de març. El dia 10 tindrà lloc la presentació del llibre “Mi deseo depende de mí”, de la sexòloga Eva Moreno. El dia 20 s’inaugurarà l’exposició de gravats de Núria Melero, que es podrà visitar fins al 30 d’abril a l’Espai Casinet. També es proposa una xerrada, el 21 de març, a la Biblioteca Joan Coromines: “El gènere i la sexualitat travessen les nostres vides”, a càrrec de Teo Pardo. Ja el 27 de març es presentarà el quadern Les dones dels Laboratoris, a càrrec de l’autora, Francesca Niubó.

Aquest és només un resum de les iniciatives que organitzen al Masnou diverses entitats i l’Ajuntament. Es pot demanar més informació de cadascun dels actes escrivint a l’adreça electrònica igualtat@elmasnou.cat o trucant al número de telèfon 93 557 18 70.

Cartell 8 de març, Dia de les Dones
Cartell 8 de març, Dia de les Dones