Acte de reconeixement a Ricky Rubio, campió del món de bàsquet

Última revisió 20-09-2019 07:58
19/09/2019

L’Ajuntament organitzarà l’homenatge el proper mes de maig, que és quan el jugador de l’NBA podrà tornar al Masnou i dedicar-hi temps

L’Ajuntament del Masnou organitzarà, el maig del 2020, un acte de reconeixement al masnoví Ricky Rubio, per haver-se proclamat campió del món de bàsquet, juntament amb els seus companys de la selecció espanyola, a la Copa Mundial de Bàsquet 2019, celebrada a la Xina entre el 31 d’agost i el 15 de setembre.

A més del títol de campió del món, Rubio ha estat escollit MVP (millor jugador) del Mundial, MVP de la Final i un dels integrants de l’equip ideal, juntament amb el també català Marc Gasol i tres jugadors més: Scola, Fournier i Bogdanovic.

La celebració al Masnou tindrà lloc el maig del 2020 perquè és quan Ricky Rubio podrà tornar a casa i dedicar-hi temps, tenint en compte les seves obligacions professionals com a jugador de l’equip Phoenix Suns, de l’NBA nord-americana.

Solidaritat

L’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, i el regidor d’Esports, Ricard Plana, van proposar directament a Ricky Rubio aquest homenatge en l’acte d’inauguració de la nova sala per a pacients oncològics de l’Hospital Universitari Dexeus, a Barcelona, creada amb la contribució de The Ricky Rubio Foundation, entre altres patrocinadors. Oliveras i Plana van aprofitar l’acte per traslladar-li la felicitació de tot el poble pels seus èxits esportius i per la seva implicació en causes solidàries, especialment amb les persones que pateixen càncer i per la lluita contra aquesta malaltia.

El nou espai, situat al costat de l’Hospital de Dia Oncològic del centre, té la finalitat de proporcionar benestar emocional i físic als pacients i els seus familiars. Compta amb una zona de lectura, una altra de chill-out i una tercera de videojocs. És també un espai per a la participació, on es faran tallers d’oncoestètica i nutrició, entre d'altres. Tot plegat, per millorar la qualitat de vida dels pacients oncològics i les seves famílies.

"Per la meva experiència i sensacions pensava que, entre les accions que la meva Fundació desenvolupa en l'àmbit de la lluita contra el càncer de pulmó, un espai d'aquest tipus, pensat per donar confortabilitat, suport i ajuda emocional a pacients i familiars en tractament, també era una forma efectiva d'ajudar", va dir el campió del món en la presentació de l’espai.

La creació de la nova sala ha estat possible gràcies a The Ricky Rubio Foundation, la Fundació de l’Institut Oncològic Dr. Rosell, la Fundació Dexeus Dona, Vertix, Belloch, la Liga de Videojuegos Profesional, Pangea Oncology, Studio Invitado, HP, la Fundació Endesa, la Escuela de Baile SS Mataró, Superheroi Marc Vergés, Beth Batlle, la família Agustí Creus i l’Hospital Universitari Dexeus, del grup Quirón Salud.