El curs s'enceta amb novetats en alguns dels centres educatius del municipi

Última revisió 17-09-2018 16:31
17/09/2018

Les vacances entre cursos escolars han servit per dur a terme els treballs per crear una cuina nova a l’Escola Ocata, centre que fins ara només tenia una instal·lació rudimentària, i reformar i ampliar la de l’Escola Marinada. Tot i que la previsió de final de les obres era abans de l’inici del nou curs escolar, cal ultimar els darrers detalls a l’escola Marinada i, la construcció de la nova cuina de l’escola Ocata, s’allargarà dues setmanes més.

La inversió que l’Ajuntament ha dut a terme per crear la nova cuina a l’Escola Ocata està xifrada en 95.874 euros. Els treballs han inclòs l’adequació d’espais actuals del centre perquè puguin acollir les noves instal·lacions. S’inclou, per tant, la transformació d’espais, enderrocant alguns envans. En total, a l’Escola Ocata s’actua en una superfície d’uns 240 metres quadrats. A l’Escola Marinada la reforma i ampliació de la cuina preexistent compta amb un pressupost de 53.037,47 euros. En aquest centre s’actua sobre una superfície d’uns 46 metres quadrats. En tots dos casos la inversió inclou l’equipament i el mobiliari necessaris i que marca la normativa en cuines escolars.

Un altre centre escolar que incorporarà novetats aquest curs és l’Escola Ferrer i Guàrdia. La Junta de Govern Local del 13 de setembre de 2018 ha aprovat la contractació de les obres que permetran construir un nou menjador per al centre. La intervenció, que es preveuen iniciar la setmana vinent, no tindrà afectacions per a l'activitat lectiva de l'escola, ja que serà un edifici independent dels actuals, tot i que estarà dins del recinte escolar.

Les obres donaran com a resultat un nou edifici d'uns 200 metres quadrats que acollirà el menjador, la cuina i lavabos, tant per a l'alumnat com per al personal que hi treballi. Quedarà ubicat a l'actual pati del recinte escolar, com a edifici independent. El projecte bàsic i executiu ha estat elaborat per la Diputació de Barcelona.

L'import màxim previst per a la construcció del nou edifici i equipar-lo és de 398.210,24 euros. En un conveni de col·laboració entre El Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament del Masnou signat el 6 de juliol passat,  el consistori masnoví es va comprometre  a fer-se càrrec de 308.210,24 euros, mentre que el Departament d'Ensenyament s'ocupa dels 90.000 euros restants.

Obres cuina escola.
Obres cuina escola.