Tot a punt al Masnou per rebre els Reis Mags d'Orient

Última revisió 07-01-2019 13:50
03/01/2019

L’Ajuntament del Masnou i les entitats que participen en la Cavalcada dels Reis Mags ja ho tenen tot a punt per rebre Ses Majestats en una de les nits més màgiques de l’any.

Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran en vaixell al port del Masnou, a la plaça d’Europa. S’espera rebre’ls a les sis de la tarda, si bé la festa començarà al voltant de dos quarts de sis, amb animació i actuacions.  L’alcalde del Masnou donarà la benvinguda als Reis, juntament amb els tres infants guanyadors del Concurs de Postals de Nadal. Seran els encarregats de lliurar-los la clau màgica que permet entrar a totes les cases del Masnou durant la nit de Reis i sempre que els nens i nenes que hi viuen estiguin adormits. També hi serà el patge Xumet, que recollirà les pipes que deixen d’utilitzar els nens i nenes quan es fan grans, tant en aquest indret com al llarg de la cavalcada.
 

Cavalcada

La comitiva dels Reis Mags d’Orient, formada per 12 carrosses, realitzarà el recorregut habitual, amb inici a la plaça d’Europa (port) i final a la plaça dels Països Catalans. Allà, Ses Majestats recolliran les cartes dels nens i nenes que no hagin pogut lliurar-les abans al carter reial. Qui vulgui entregar-les amb antelació, el trobarà a l’Espai Escènic Ca n’Humet dijous 3 i divendres 4 de gener, a les 17 hores.

Des de l’Ajuntament es recorda que tothom ha de respectar les indicacions del personal de la comitiva reial, de l’organització i dels agents de la Policia Local, així com consultar i seguir els consells d’autoprotecció en grans concentracions de persones.

El recorregut de la Cavalcada travessarà bona part dels barris del Masnou i passarà pels carrers següents:

Plaça d’Europa (port) – c. d’Amadeu I i ctra. d’Alella (BP-5002) / c. de les Guilleries / c. de la Pollacra Goleta Constança / c. d’Almeria (Els Vienesos) / av. de Joan XXIII / c. de Navarra / c. del Pintor Domènech Farré / c. de Tomàs Vives / c. de Sant Felip / c. del Capità Mirambell / c. de Manila / plaça dels Països Catalans.
 

Carters i tallers

A més de la Cavalcada, se celebren altres activitats vinculades a l’arribada dels Reis Mags. Són les següents:

Carters reials
Dijous 3 i divendres 4 de gener
A les 17 hores, a l’Espai Escènic Ca n’Humet

Taller: Corones de Nadal
Dijous 3
A les 17.30 hores, a Ca n’Humet.

Taller: Fanalets de Reis
Divendres 4
A  les 17.30 hores, a Ca n’Humet.

Cavalcada dels Reis Mags del 2018 al Masnou.
Cavalcada dels Reis Mags del 2018 al Masnou.