S'inaugura la mostra de Sonia Pulido, il·lustradora de prestigi internacional

Última revisió 17-09-2019 08:13
16/09/2019

Les obres s’exposen en dos equipaments: a la Casa de Cultura, fins al 6 d’octubre, i a l’Espai Casinet, fins al 13 d’octubre.

L’Espai Casinet va acollir divendres, 13 de setembre, la inauguració de l’exposició “Sonia Pulido. Una il·lustradora vora el mar”. Les obres es mostren en dos equipaments. Les que es troben a la Casa de Cultura es poden veure fins al 6 d’octubre. Les que s’han disposat a l’Espai Casinet, fins al 13 d’octubre.

La inauguració, que va atreure un nombrós públic, va comptar amb la participació de la il·lustradora masnovina. Pulido va detallar que les persones que visitin l’exposició podran conèixer el procés de creació d’algunes obres, ja que s’hi inclouen esbossos i altres estadis intermedis que permeten admirar-ne l’evolució fins al resultat final.

En l’acte també va prendre la paraula Josep Puig, president de la Fundació La Calàndria, que ha editat un llibre que recull les il·lustracions de la mostra. Bona part de les persones presents van demanar que els el dediqués la mateixa Pulido. Jaume Oliveras, alcalde del Masnou, i Neus Tallada, regidora de Cultura, van participar també en la inauguració, adreçant unes paraules al públic i a la il·lustradora. Alhora, la inauguració va comptar amb l’espectacle Davaiii, que la companyia Domichovsky & Agranov va representar a la plaça de la Llibertat.

Ironia, crítica i optimisme

Des de fa gairebé dues dècades, les il·lustracions de Sonia Pulido han creat la imatge de presentació d’un bon nombre de llibres, a més de cartells i altres obres. Els dibuixos de Sonia Pulido mostren la seva personalitat i visió crítica, tot i que festiva, de la realitat. Transmeten també la ironia necessària per reivindicar la joia de viure malgrat les amenaces i els problemes. Els dibuixos no són concebuts com a acompanyament, sinó que van més enllà, i transmeten la voluntat expressiva d’una autora que s’ha llaurat un merescut prestigi internacional. L’admiració confessa per l’estètica nord-americana dels anys cinquanta ha dotat l’obra de Pulido d’una atmosfera especialment atractiva per al públic dels Estats Units d’Amèrica, país on és reclamada per alguns dels mitjans impresos més destacats.

Nou horari

Amb aquest mostra, l’Espai Casinet estrena un nou calendari d’obertura, que suma un dia més a la setmana: el dijous. L’horari d’obertura d’aquesta sala d’arts visuals és, doncs, a partir d’ara, el següent:

  • Dijous: de 17 a 20 h.
  • Divendres: de 17 a 20 h.
  • Dissabte: d’11 a 14 h i de 17 a 20 h.
  • Diumenge: de 17 a 20 h.