La beca de recerca local 2018 ja té proposta guanyadora

Última revisió 03-12-2018 08:07
30/11/2018

Glòria Campoy rebrà finançament per al projecte “Un poble sobredimensionat. El Masnou, paradís en temps de guerra”.

L’Ajuntament del Masnou va anunciar ahir al vespre la proposta escollida pel jurat per tal que rebi el suport previst a les bases de la VIII beca de recerca local del Masnou. L’ajut inclou una dotació econòmica de 3.000 euros, a més de la supervisió i col·laboració de Rosa Toran com a tutora del projecte. A més, l’Ajuntament publicarà el treball a la col·lecció "Roca de Xeix".

La proposta guanyadora ha estat presentada per Glòria Campoy Collado, que s’ha compromès a realitzar l’estudi “Un poble sobredimensionat. El Masnou, paradís en temps de guerra”. Abordarà l’arribada de persones refugiades al Masnou durant la Guerra Civil, detallant-ne el nombre, on es van allotjar, les actuacions que es van realitzar... La investigació preveu recollir testimonis orals dels descendents dels i les protagonistes d’aquell fenomen, entre altres accions.

Jaume Oliveras, alcalde del Masnou, i Neus Tallada, regidora de Cultura, van anunciar el veredicte del jurat en un acte celebrat ahir al vespre a l’Ajuntament. A més d’agrair totes les propostes presentades i encoratjar els candidats i candidates que continuïn investigant, van detallar les que van quedar finalistes juntament amb la guanyadora. La llista completa és la següent:

  • Guanyadora: “Un poble sobredimensionat. El Masnou, paradís en temps de guerra”, de Glòria Campoy Collado.
  • Segona finalista: “Prehistòria del Masnou i de la vall de Sant Mateu”, de Ramon Coll Monteagudo.
  • Tercera finalista: “Les caramelles al Masnou”, d’Enric Badal Valls.
  • “Pobles que neixen del mar: el Masnou”, de Marta del Mastro Ochoa.
  • “L’horitzó cultural del Maresme entre els segles I i V dC a través de la iconografia de les lucernes”, de Laia de Frutos Manzanares.
  • “Silveri Fàbregas i Sensat (1890-1928), mestre de piano, intèrpret i compositor del Masnou”, de Martí Buil Castells.

Jaume Oliveras, Glòria Campoy i Neus Tallada a l'anunci de la proposta guanyadora de la VIII beca de recerca local del Masnou.
Jaume Oliveras, Glòria Campoy i Neus Tallada a l'anunci de la proposta guanyadora de la VIII beca de recerca local del Masnou.