El primer Mural Jam omple d'art un racó del Masnou

Última revisió 12-06-2019 08:47
11/06/2019

Els murs de formigó de l’aparcament a l’aire lliure del carrer de la Pollacra Goleta Constança són ara el suport d’una bona col·lecció d’obres d’art. Les han creades artistes convocats pel primer Mural Jam del Masnou, que ha tingut lloc aquest dissabte en aquest espai urbà del municipi.

Ha estat un esdeveniment obert, en el qual el públic podia acostar-se per contemplar el procés creatiu de transformar un mur gris de formigó en una col·lecció d’art urbà. També va haver-hi tallers per aprendre tècniques bàsiques del grafit artístic. Alhora, diversos grups van oferir concerts i també es va poder gaudir de sessions de DJ, entre d'altres reclams.

El Mural Jam, que ha comptat amb la participació d’una vintena d’artistes, ha estat organitzat per il·lustradors murals i seguidors de la cultura de l’art urbà, com Reos Inkgnosis, Quim Turina i Ester Cortés, i hi ha col·laborat l’Ajuntament del Masnou.

Cultura i festa

A banda del Mural Jam, el Masnou ha estat l’escenari aquest cap de setmana d’altres esdeveniments culturals, com la Nit de Festa a la Fresca, que va aplegar una multitud dissabte a la nit a les pistes de Pau Casals. Diumenge, l’Espai Escènic va acollir la representació de Zeppelin, un espectacle familiar basat en els somnis i la imaginació.

Celebració del  Dia Internacional dels Arxius

Amb motiu del Dia Internacional dels Arxius, l'Arxiu Municipal va organitzar el dia 6 de juny una jornada de portes obertes per mostrar les seves instal·lacions i explicar les tasques que s'hi duen a terme. A les 12 h va tenir lloc una visita guiada on els assistents van poder conèixer com s’organitzen i es preserven els documents de l’Ajuntament i els procedent de donacions de particulars i entitats. S’hi van mostrar els diferents tipus de documents que conserva l'Arxiu (paper, fotografia, vídeo, plànols, etc.) i també la col·lecció de diaris de navegació de capitans de vaixells masnovins.

El Dia Internacional dels Arxius se celebra el 9 de juny arreu del món i té l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la importància dels arxius, ja que aquests constitueixen la base dels seus drets i de la seva identitat, en ésser els garants de la conservació i preservació dels documents municipals. També es pretén fer conèixer que els arxius són un servei adreçat als ciutadans, ja que preserven la història de la societat, promovent la memòria històrica i les identitats, i també la seva vessant com a servei de gestió documental que impulsa la gestió eficaç i eficient de les administracions en els nous reptes de l'administració electrònica i la preservació digital.