Convenis per donar suport a les activitats culturals del 2019

Última revisió 10-04-2019 08:11
09/04/2019

L’Ajuntament fa una aportació global de 75.000 euros per col·laborar amb iniciatives culturals que organitzen set entitats del Masnou

Representants de set entitats del Masnou han signat aquest matí sengles convenis amb l’Ajuntament per a l’organització d’una part rellevant de les activitats culturals que s’organitzen al municipi durant l’any 2019. L’alcalde, Jaume Oliveras, ha estat l’encarregat de signar-los en representació del consistori. Ho ha fet acompanyat de la regidora de Cultura, Neus Tallada, i de personal tècnic municipal.

Els convenis estableixen els compromisos de cada part per organitzar activitats d’interès públic o social. En resum, cada entitat es compromet a dur a terme determinades iniciatives culturals, així com justificar-ne les despeses, entre altres accions. L’Ajuntament, al seu torn, fa aportacions econòmiques per col·laborar en el finançament d’aquestes activitats. A més, cedeix materials i espais i aporta altres serveis en els casos en què són necessaris.

El total de les aportacions que fa l’Ajuntament per col·laborar en l’organització de les activitats detallades als set convenis suma 75.000 euros. El resum de cadascun és el següent:

Conveni amb AKONGA, Acción Kon Ganas
Activitat: Organització del Festival de Curtmetratges Fascurt 2019. AKONGA assumeix la producció artística i tècnica del festival, així com la difusió, les assegurances i el muntantge i desmuntatge de les activitats.
Aportació: 40.000 €.

Conveni amb Blancdeguix
Activitats: Accions formatives vinculades a la creació, la formació i la difusió de les arts visuals i l’artesania, incloent-hi l’ensenyament de disciplines com la pintura, el dibuix, el gravat, la serigrafia, la flor seca i natural, la restauració de mobles... També ofereix formats d’aprenentatge per a infants.
Aportació: 12.000 €.

Conveni amb l’Agrupació Sardanista
Activitats: Organització d’iniciatives com l’Aplec de la Sardana 2019, el Cicle Anual de Sardanes 2019 i el Sopar de l’Associació Sardanista.
Aportació: 6.000 €.

Conveni amb la Colla de Geganters del Masnou
Activitats: Organització de la Trobada Anual de Gegants i del programa anual de ballades de gegants. L’entitat n’assumeix la producció artística i tècnica, així com la difusió.
Aportació: 6.000 €.

Conveni amb el Cor Scandicus
Activitats: Organització del Festival de Música del Masnou i altres activitats de formació i de cant coral. L’entitat n’assumeix la producció artística i tècnica, així com la difusió, les assegurances i el muntantge i desmuntatge.
Aportació: 5.000 €.

Conveni amb l’Associació Fotogràfica del Masnou
Activitats: Organització de les Jornades de Fotografia Creativa del Masnou i altres activitats de promoció i difusió de la fotografia al municipi. L’entitat n’assumeix la producció artística i tècnica, així com la difusió, les assegurances i el muntantge i desmuntatge.
Aportació: 3.000 €.

Conveni amb l’Associació UNESCO del Masnou
Activitats:
- Conferències, xerrades i presentació de llibres relacionats amb la difusió dels ideals i programes de la UNESCO.

- Sortides i visites culturals relacionades amb el patrimoni local i el patrimoni mundial de la UNESCO.

- Activitats adreçades als centres educatius en relació amb projectes UNESCO o altres d'afins.

- Exposicions, gastronomia, actuacions musicals i altres manifestacions artístiques per promoure la interculturalitat.

- Programació de contes a la Biblioteca Joan Coromines relacionats amb altres llengües del món.

- Funcionament i concerts de la coral.

- Col·laboració amb altres entitats de la població i de fora, com el Banc d’Aliments de Catalunya i la xarxa civil FCACU (Federació Catalana d’Associacions i Clubs UNESCO).

- Altres activitats destinades a promoure i difondre els drets humans, l’educació per la pau, la diversitat lingüística i cultural, la divulgació científica, la interculturalitat i el patrimoni al nostre municipi i voltants.

Aportació: 3.000 €.
 

 

Acte de signatura dels convenis amb entitats per a l'organització d'activitats culturals durant el 2019.
Acte de signatura dels convenis amb entitats per a l'organització d'activitats culturals durant el 2019.