Creu de Sant Jordi per a l'educadora masnovina Carme Giralt

Última revisió 20-05-2019 07:48
17/05/2019

La primera regidora de l’Ajuntament del Masnou rep la distinció per ser “un referent pedagògic” i defensora de la igualtat entre homes i dones

L’educadora masnovina Carme Giralt i Rosés ha estat guardonada amb la Creu de Sant Jordi, un dels màxims reconeixements que atorga la Generalitat de Catalunya. La va rebre de mans del president Quim Torra, a l’acte de lliurament celebrat al Centre de Convencions Internacional de Barcelona. Giralt va anar-hi acompanyada de familiars i amistats, així com de l’alcalde, Jaume Oliveras, i la primera tinenta d’alcaldia, Sílvia Folch, en representació de l’Ajuntament. L'acte va ser presentat per la periodista masnovina Laia Servera.

Els mèrits de Carme Giralt que ha valorat el jurat per distingir-la amb la Creu de Sant Jordi són els següents: “Per la seva tasca a favor de la coeducació, així com per la seva contribució a la unificació de l'escoltisme laic amb la creació d'Escoltes Catalans i la fundació de l'Escola Bergantí, tot un referent pedagògic a Catalunya. Defensora de la igualtat d'oportunitats entre homes i dones, va ser la primera dona a entrar al consistori del Masnou, on durant quatre anys va assumir les regidories d'Ensenyament, Cultura i Esports.”

En efecte, Giralt ha estat la primera dona que ha estat regidora electa a l’Ajuntament del Masnou, fruit de les primeres eleccions municipals democràtiques, el 1979, després de la dictadura franquista. En l’acte en què es van commemorar els quaranta anys d’ajuntaments democràtics al Masnou, que va tenir lloc el 29 de març, Giralt va confessar sentir-se honorada per “haver obert aquesta porta femenina”. A més, va destacar “els records meravellosos d’aquell equip i d’aquells quatre anys, en els quals es van fer moltes coses i es va obrir l’Ajuntament a la població”.