Tercer lloc per al Masnou al Concurs del Millor Cementiri d'Espanya

Última revisió 05-10-2018 08:39
04/10/2018

Els que més vots han aconseguit han estat els de Chiclana de la Frontera (Cadis) i Fuentespalda (Terol)

El Cementiri del Masnou ha aconseguit el tercer lloc al concurs que convoca la revista Adiós Cultural per escollir el millor indret de descans etern a Espanya.

Si bé el del Masnou ha quedat en un meritori tercer lloc, amb 172 vots, ho ha fet a molta distància del primer i el segon. El cementiri de Chiclana de la Frontera (Cadis) ha aconseguit 760 vots; el de Fuentespalda (Terol), 736. Tots els cementiris participants queden incorporats a la ruta de cementiris d’Espanya, que elabora la mateixa publicació.

Es poden consultar les votacions a:

A més de la categoria genèrica per escollir el millor cementiri, el concurs atorga altres premis en diferents categories, en les quals el del Masnou no ha aconseguit cap lloc destacat. Els guanyadors en aquests altres apartats són Alcoi (Alacant), per la millor història documentada, i San Javier (Múrcia), per la millor activitat de portes obertes. Chiclana obté un altre premi per comptar amb el millor monument.

Segons explica la revista Adiós Cultural, aquest concurs es convoca amb l’objectiu de reconèixer l’interès històric, social, mediambiental, artístic i patrimonial dels cementiris espanyols, i reivindicar-los com a indrets plens de vida i de record. Persegueix també conscienciar la ciutadania sobre l’important patrimoni que contenen i fomentar el seu potencial com a recurs turístic.

Vista aèria parcial del Cementiri del Masnou.
Vista aèria parcial del Cementiri del Masnou.