El Centre Arqueològic de Vallmora ja té un accés directe des de l'autopista

Última revisió 27-12-2018 07:50
21/12/2018

Ja es pot accedir directament des de l’autopista C-32 al Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora (CEAV). S’hi ha creat una connexió per a vianants a la qual es pot accedir des de l’àrea de descans de la C-32 fins a aquest indret d’interès turístic i arqueològic, on es pot visitar un jaciment d’època romana i s’organitzen diverses activitats turístiques i divulgatives. A més, el CEAV vincula el discurs històric amb la cultura vitivinícola actual de la DO Alella. És gestionat per la Mancomunitat de Serveis d’Alella, el Masnou i Teià.

El nou accés està especialment concebut per als viatgers i turistes que circulen per l’autopista en direcció Barcelona, de manera que puguin accedir-hi directament i sense haver de sortir-ne. Compta amb un mòdul d’accés, situat a l’àrea de descans de l’autopista, que només estarà operatiu dins l’horari d’obertura del CEAV, dissabtes i diumenges de 10 a 14 hores, o bé quan hi hagi visites concertades. El mòdul consta de diverses mesures de seguretat i d’un control remot per obrir-lo des del CEAV.

Inauguració
Jaume Oliveras, alcalde del Masnou, va participar ahir en la inauguració del nou accés, juntament amb els seus homòlegs d’Alella –Andreu Francisco– i Teià –Andreu Bosch. Va assistir-hi també el director general d’Invicat, el president del Consorci de Turisme Costa Barcelona Maresme i representants dels departaments de Territori i de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a més de tècnics municipals i personal de les empreses que han dut a terme l’obra.

Totes les parts implicades es van mostrar satisfetes amb el fet que s’hagi fet realitat aquest projecte, ideat el 2005 i que va obtenir l’empenta definitiva el 2017 amb el conveni signat entre la Mancomunitat d’Alella, el Masnou i Teià i l’empresa concessionària Invicat, que ha finançat els 40.000 euros que ha costat l’obra, entre d'altres accions.