Regidoria d'Igualtat

Recursos d'Igualtat

Trobareu els serveis d'Igualtat de l'Ajuntament del Masnou, on podeu dirigir-vos i tota la informació actualitzada sobre aquesta temàtica a:

· Temes: Igualtat
 


 

 

El Centre d'Informació i Recursos per a Dones es va inaugurar el 8 de març de 2009 i té com a objectiu general donar resposta a les diferents demandes d'informació de la ciutadania per al foment de la igualtat de gènere, així com l'atenció individualitzada per a dones, per potenciar els processos d'autonomia i per contribuir a la superació de les situacions de desigualtat entre dones i homes.

L'atenció personalitzada és un element clau en la base del procés d'atenció, que inclou l'acompanyament a les dones que viuen processos o moments de dificultat, oferint una resposta eficaç i de qualitat, amb la màxima confidencialitat i en un espai acollidor i íntim.

Serveis que s'ofereixen

 • Servei d'informació
  Ofereix la informació general a la ciutadania sobre els recursos disponibles en situacions de discriminació per raó de gènere o sobre el conjunt d'actuacions que estableix la legislació vigent respecte a la violència envers les dones. També dóna informació específica sobre les accions que es realitzen al municipi en les diferents campanyes de sensibilització, i sobre la prevenció i el treball per la igualtat.
  Alhora, rep la primera demanda de les dones en situació de dificultat, en fa la primera valoració i acull les derivacions dels serveis especialitzats.
 • Servei d'acollida i acompanyament
  Ofereix la informació general a la ciutadania sobre els recursos disponibles en situacions de discriminació per raó de gènere o sobre el conjunt d'actuacions que estableix la legislació vigent respecte a la violència envers les dones. També dóna informació específica sobre les accions que es realitzen al municipi en les diferents campanyes de sensibilització, i sobre la prevenció i el treball per la igualtat.
  Alhora, rep la primera demanda de les dones en situació de dificultat, en fa la primera valoració i acull les derivacions dels serveis especialitzats.
 • Servei d'atenció psicològica
  Està adreçat a totes aquelles dones que passen per una situació de dificultat en la qual és necessari suport emocional especialitzat. Aquestes dificultats poden estar motivades per crisis personals, alteracions de la salut, conflictes familiars, processos de separació, processos de dol o situacions de violència masclista, entre d'altres.
  En aquest servei, s'ofereixen sessions de treball individualitzades en un espai especialitzat i confidencial.
 • Servei de suport a la infància
  Està adreçat als infants de les usuàries del CIRD que viuen una situació familiar difícil i que poden tenir dificultats per adaptar-se a les circumstàncies, es realitza una intervenció professional i individualitzada adaptada al procés de cada infant, garantint-ne els drets i minimitzant els efectes no desitjats del moment que estan vivint.
 • Servei d'assessoria jurídica
  Ofereix informació i assessorament jurídic especialitzat i presencial a les dones del municipi sobre qualsevol dubte o problema en referència a qüestions civils (separacions, divorcis, custòdia, parelles de fet, drets de família...), i també qüestions relacionades amb el dret laboral i penal (violència masclista, conflictes per propietats, assetjament, maternitat, etc.).

Accions que es porten a terme des del CIRD

 • Protocol per als casos de violència masclista del Masnou
  El protocol actual va ser aprovat pel Ple del Masnou el 18 d'octubre del 2012 i la Regidoria d'Igualtat és l'encarregada de garantir-ne el funcionalment i coordinar-lo, per mitjà d'una comissió de treball interdisciplinari en què participen alguns serveis de l'Ajuntament del Masnou, les àrees bàsiques de salut del municipi (el Masnou i Ocata), el servei d'Atenció a la Víctima del Cos de Mossos d'Esquadra i el Consorci Sanitari del Barcelonès. Aquesta comissió vetlla per impulsar accions de sensibilització i prevenció entre la ciutadania, actua en els casos en què es detecta violència masclista i aporta les dades necessàries a l'Observatori Municipal de Violència Masclista del Masnou.
 • Espais de dinamització per a dones
  Es promouen accions adreçades a les dones, de diferents temàtiques i formats, com ara tallers, xerrades, espais de trobada..., amb l'objectiu de treballar l'autoestima, acompanyar-les en els processos individuals d'apoderament i evolució personal, alhora que es vol afavorir la creació d'espais de suport i d'ajuda mútua, i compartir les seves inquietuds.
 • Dia Internacional de les Dones
  El Dia Internacional de les Dones se celebra el 8 de març de cada any i està reconegut per l'Organització de les Nacions Unides (ONU). És un dia aprofitat tradicionalment per reivindicar els drets de les dones, impulsat pel moviment feminista. Aquest dia commemora de lluita de les dones per la seva participació juntament amb l'home al camp del treball i a la societat en general. Se celebra des de l'any 1911.Les accions especifiques de cada campanya es poden consultar a la l'agenda web de l'Ajuntament del Masnou.
 • Dia Internacional Contra la Violència Vers les Dones
  El Dia Internacional Contra la Violència Vers les Dones se celebra anualment cada 25 de novembre, en memòria de les germanes Mirabal, per commemorar el violent assassinat que van patir les tres activistes polítiques. Va ser declarat dia internacional contra la violència de gènere el juliol de 1981, en el context del primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia). El 1999, l'ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.
 • Dia Mundial de Tolerància Zero a la Mutilació Genital Femenina
  El Dia Internacional Contra la Mutilació Genital Femenina se celebra cada 6 de febrer, segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS). Se celebra cada any per sensibilitzar el públic sobre aquesta pràctica. La mutilació genital femenina, del tipus que sigui, es considera una pràctica nociva i una violació dels drets humans de les nenes i les dones. La mutilació genital femenina afecta al voltant de 140 milions de nenes i dones, i cada any més de 3 milions de nenes corren risc de patir-la.
 • Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones
  El Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones, el van institucionalitzar un grup de dones fa aproximadament uns 30 anys. En aquell moment es volia denunciar els problemes relacionats amb la salut sexual i reproductiva de les dones. Ara, anys després, tot i que aquesta problemàtica ha evolucionat, alguns d'aquests problemes encara persisteixen i la reivindicació s'amplia a la visibilització de les diferències de gènere a la salut, ampliant-les més enllà de la capacitat reproductiva de les dones.
 • Dia Internacional de l'Orgull LGTB (Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transexuals)
  El Dia Internacional de l'Orgull LGBT, també conegut com a dia de l'orgull gai se celebra el 28 de juny o bé el primer dissabte posterior a aquest. Se celebra aquest dia perquè es commemoren els aldarulls de Stonewall que van tenir lloc a Nova York (EUA) el 1969, ja que es considera que marquen l'inici de l'alliberament homosexual. Cada any els col·lectius homosexuals celebren de forma pública per a instar per la tolerància i la igualtat de les lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals.

Les accions especifiques de cada campanya es poden consultar a la l'agenda web de l'Ajuntament del Masnou.

Tècnics municipals

Tècnica : Laura Zapater

Oficines

SAID - Servei d'Atenció i Informació a les DonesCarrer de Roger de Flor, 2308320 - El MasnouTel. 93 557 18 70cird@elmasnou.catHorari Visites concertades a cird@elmasnou.cat Telèfon: 93 557 18 70 Horari d'atenció presencial Dilluns, dimecres i dijous: de 10 a 14 hores. Dimarts i dijous: de 15 a 19 hores. Urgències Telèfons 93 488 08 45 o 93 487 24 37 o a/e cird@elmasnou.ca
Seu Regidoria d'IgualtatC. de Roger de Flor, 2308320 - El MasnouTel. 93 557 18 00 igualtat@elmasnou.cat

Informació relacionada