Les visites guiades i el concert 'Brazil', protagonistes del cap de setmana

Última revisió 17-10-2018 09:21
15/10/2018

El públic exhaureix les places de les rutes emmarcades a les Jornades Europees de Patrimoni

El Masnou ha tornat a viure un altre cap de setmana farcit de tota mena d’activitats. Dos dels actes més destacats, que van omplir totes les places disponibles, estaven inclosos dins les Jornades Europees del Patrimoni.

Es tracta de l’itinerari “El modernista desconegut, l’arquitecte Bonaventura Bassegoda i Amigó” i de les visites guiades a la Mina d’Aigua del Masnou. El primer, que dona a conèixer l’obra que Bassegó va crear al Masnou, va tenir lloc dissabte al matí. Van participar-hi un total de 28 persones. El 16 de desembre es tornarà a organitzar aquest itinerari, si bé ja estan quasi totes les places reservades. L’activitat es mantindrà en la programació del 2019 d'activitats turístiques i de difusió del patrimoni local.

Les dues visites a la Mina d’Aigua que van tenir lloc diumenge també van exhaurir les places disponibles. Van acudir-hi un total de 46 persones, repartides en dos grups. Es tracta d’una activitat que dona a conèixer el patrimoni soterrani del Masnou i que s’organitza el segon diumenge de cada mes. Sovint, i també aquest cop, un veí que hi col·labora ha obert el seu safareig per tal d’enriquir la visita. La cita del novembre ja té les places esgotades i en queden poques per a la del desembre. Aquesta activitat també es programarà el proper any.

Sons brasilers i masnovins

Els músics masnovins Josep Traver (guitarra) i Jaume Maristany (saxo i flauta) van entusiasmar el públic que diumenge era a l’Espai Escènic Ca n’Humet per gaudir d’un concert de música brasilera. Van comptar amb Gemma Abrié (veu) com a artista convidada, així com amb Esteve Pi (bateria) i Pere Loewe (contrabaix).

Actes per a tothom

Entre d'altres esdeveniments, el cap de setmana masnoví es va completar amb actes com la celebració del Dia del Soci de 90 anys, que organitza el Casal de la Gent Gran d’Ocata per homenatjar els més veterans i veteranes de l’entitat. Casualment també va tenir lloc l’aniversari d’una de les masnovines més grans, Pilar Checa, que ha fet 100 anys.

Al seu torn, el Club Nàutic el Masnou va acollir el Campionat de Catalunya de Tennis Platja per Equips, organitzat pel Beach Tennis Montgat. Més de 130 esportistes, integrants de 17 equips, es van disputar aquest campionat. El Club Tennis Ripollet es va imposar en la primera categoria, mentre que el Beach Tennis Barcelona va ser el campió de la segona.

La Mostra Internacional de Films de Dones, amb la projecció de Down n’hi do, a La Calàndria, dijous al vespre, i la Botifarrada a la Hispanitat van ser alguns altres dels actes organitzats aquest llarg cap de setmana al Masnou.