L'Estat interposa un recurs contra l'Ajuntament per l'aprovació plenària de suport a la Resolució 92/XII del Parlament

Última revisió 14-03-2019 10:56
14/03/2019

L’Ajuntament del Masnou ha rebut una demanda en procediment contenciós administratiu ordinari, interposat davant el Jutjat Contenciós administratiu núm. 2 de Barcelona per l’Advocacia de l’Estat en representació de l’Administració general del l’Estat en relació amb l’aprovació, en el Ple del 15 de novembre de 2018, del suport a la Resolució 92/XII del Parlament de Catalunya sobre la priorització de l’agenda social i la recuperació de la convivència. La declaració institucional, presentada pel Grup Municipal d’ERC-AM-MES, va ser aprovada amb 13 vots a favor (ERC-AM-MES, PDeCAT-Unió i ICV-EUiA), 5 vots en contra (Cs, PSC –absència d’una regidora– i PP) i 2 abstencions (CUP). 

Els serveis jurídics de l’Ajuntament ja preparen la defensa i l’alcalde, Jaume Oliveras, compareixerà davant del tribunal per defensar l’actuació municipal.  

L’Associació Catalana de Municipis informa que hi ha altres ajuntaments que també han rebut demandes en relació amb aprovacions similars.


L’acord pres per la corporació del Masnou deia el següent:

“El Parlament de Catalunya va aprovar el dia 11 d’octubre de 2018 la Resolució 92/XII sobre la priorització de l’agenda social i la recuperació de la convivència. L’Ajuntament del Masnou vol ratificar el seu ACORD amb aquesta Declaració Institucional i en vol destacar especialment el punt II. Institucions i Administracions, que manifesta el següent:

El Parlament de Catalunya, en defensa de les institucions catalanes i les llibertats fonamentals:

a) Insta totes les institucions de l’Estat a garantir la convivència, la cohesió social i la lliure expressió de la pluralitat política a l’Estat. En aquest sentit, reprova els actes repressius contra la ciutadania i condemna les amenaces d’aplicació de l’article 155 de la Constitució, la il·legalització de partits polítics catalans, la judicialització de la política i la violència exercida contra els drets fonamentals.
b) Insta les institucions i els partits catalans al diàleg, a l’acord i al respecte de la pluralitat de les diverses opcions de tots els catalans.
c) Rebutja i condemna el posicionament del rei Felip VI, la seva intervenció en el conflicte català i la seva justificació de la violència exercida pels cossos policials l’1 d’octubre de 2017.
d) Referma el compromís amb els valors republicans i aposta per l’abolició d’una institució caduca i antidemocràtica com la monarquia.”


 

Hemicicle del Parlament de Catalunya
Hemicicle del Parlament de Catalunya