Diverses activitats omplen el darrer cap de setmana

Última revisió 10-10-2018 08:53
09/10/2018

El cap de setmana del 6 i 7 d’octubre van tenir lloc diverses activitats. Cal destacar les visites guiades a l’església de Sant Pere, el concert de Joan Colomo i El Loco Tidiano a l’Espai Escènic, una jornada sobre l’impacte i les conseqüències de l’1-O, i el Shopping Day del carrer d’Almeria. A més, la cursa Ironman Barcelona va passar pel municipi.

Per primera vegada, i amb motiu de la celebració dels dos-cents anys de la parròquia de Sant Pere, es van organitzar, el 6 d’octubre, dues visites guiades a l’església. Van assistir-hi una quarentena de persones i, durant l’activitat, d’una hora de durada, es va repassar la història de constitució de la parròquia i la construcció de l’edifici, la seva destrucció durant la Guerra Civil i la reconstrucció durant la dictadura, i es van visitar cadascuna de les capelles. La visita va acabar amb la pujada al campanar en grups reduïts de sis persones. Diumenge, va tenir lloc una missa solemne commemorativa.

També dissabte, a la nit, va tenir lloc una vetllada musical amb la presentació dels nous treballs d'El Loco Tidiano i Joan Colomo, a l’Espai Escènic. La nit va començar amb Viatge estel·lar, el nou treball del grup masnoví El Loco Tidiano, amb cançons sobre la vida, l'amor i la recerca. Tot seguit, Joan Colomo i la seva banda van presentar el seu nou treball, L'oferta i la demanda. Es van retirar les butaques de la sala i s’hi va instal·lar una food truck, per poder gaudir del concert, dempeus, acompanyant-lo d’una beguda.

Diumenge 7, el carrer d’Almeria del Masnou Alt es va omplir de comerços al carrer per celebrar el Shopping Day. A més de trobar-hi roba, complements, bijuteria i gastronomia, la festa va incloure un dinar popular, activitats infantils i exhibicions de ball.

Un altre acte celebrat el diumenge va servir per donar continuïtat als actes commemoratius de l’1 d’octubre. Diverses veus van conversar sobre l’impacte i les conseqüències de l’1-O un any després. Organitzada per Òmnium Alella-Masnou-Teià i l’Ajuntament, va tenir lloc a l’Espai Escènic i es va estructurar en dues taules temàtiques: la primera, a l’entorn del paper dels mitjans de comunicació, i la segona, sobre les conseqüències de l’1-O sobre l’estat de dret a Espanya.

Concert a l'Espai Escènic
Concert a l'Espai Escènic