Un pavelló de volta catalana per al parc de Vallmora

Última revisió 07-08-2019 09:51
06/08/2019

La darrera Junta de Govern Local (1 d’agost) va aprovar, inicialment, el projecte executiu per construir un pavelló al parc de Vallmora. El més característic del pavelló és que la cobertura de l’espai es farà amb la volta de maó de pla o volta catalana i serà suportada per pilars metàl·lics i murs. Es tracta d’una tècnica constructiva característica catalana caracteritzada per la seva curvatura. És eficient, versàtil i sostenible, i no per ser antiga ha deixat de ser vàlida.

Per la seva ubicació, la futura construcció pretén generar un espai exterior-interior de continuïtat visual, amb una forta presència de l’exterior que encaixi amb l’entorn on es troba. A més, actuarà com a zona d’ombra al centre d’aquest parc.

El projecte, amb un pressupost d’execució de 130.000 euros (IVA inclòs), romandrà en exposició pública fins al 25 de setembre.

Els usos futurs

Amb posterioritat a la seva construcció, es treballaran els usos futurs d’aquest espai. Es preveu que l’edifici pugui acollir tres usos: el d’un bar (cuina, magatzem i lavabos) amb taules que permeti un funcionament durant tot l’any; com a guingueta oberta directament al parc, i com a zona de lleure amb escenari per a activitats escèniques i culturals.

 

 

 

 

El projecte romandrà en exposició pública fins al 25 de setembre.
El projecte romandrà en exposició pública fins al 25 de setembre.