Trobada entre l'Ajuntament i la Generalitat per tractar el futur del polígon industrial del Camí del Mig

Última revisió 22-12-2022 11:26
22/12/2022

Entre altres temes, es va abordar la captació de nova indústria i d’inversors per tal de crear nous llocs de treball

El tancament recent de l’antiga fàbrica DOGI, pertanyent a Nextil Group, ha precipitat la necessitat de reordenar el sector del Camí del Mig i desenvolupar aquesta zona industrial del municipi amb l’objectiu de crear-hi nous llocs de treball. No únicament la nau que ha deixat aquesta fàbrica, sinó altres terrenys propers, ara en desús, que conformen el conjunt del polígon.

Per posar fil a l’agulla, l’Ajuntament va sol·licitar una trobada amb la Generalitat de Catalunya que va tenir lloc aquest dilluns, 19 de desembre. Hi van assistir l’alcalde, Jaume Oliveras; el regidor d’Urbanisme, Ricard Plana; la regidora de Promoció Econòmica, Maria Llarás; el director general d'Indústria de la Generalitat, Oriol Alcoba; el subdirector general d’Inversió Industrial, Jordi Carbonell; i la gerent de l’Àrea de Projectes d’Inversió d’Acció, Dolors Paniagua. Abans, l’alcalde ja havia establert contactes amb el departament d'Empresa i Treball i s’havia reunit amb la qui recentment ha esdevingut consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas, anterior directora general d’Indústria, i amb el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent.

Entre els diversos temes tractats, es va parlar sobre la captació de nova indústria i d’inversors o l’oportunitat que suposen a nivell geoestratègic els terrenys de l’antiga DOGI i voltants, tant per la seva ubicació com per la futura construcció d’una entrada a l’autopista C-32 —prevista al projecte constructiu de pacificació de l’N-II— que haurà de facilitar la connexió amb Barcelona. L’existència de diferents propietaris dels terrenys que conformen el polígon del Camí del Mig (grans inversors, però també particulars) va ser un tema que es va explicar a la reunió per abordar la necessitat d’un consens a l’hora de plantejar qualsevol canvi urbanístic de la zona al Pla general d’ordenació urbana (PGOUM) actual.

El Govern municipal ha pres la iniciativa, de manera que a la darrera Junta de Govern Local ja va donar llum verda a l’encàrrec d’un estudi previ de l’àmbit del polígon industrial del Camí del Mig per valorar-ne la problemàtica i plantejar la figura de planejament urbanístic més adequada per resoldre la situació actual. Pel que fa a la Generalitat, els assistents a la reunió van mostrar interès alhora que van demanar més informació d’alguns aspectes. Després, els membres d’ambdós organismes van visitar els terrenys i van acordar noves trobades.