Sentit homenatge a les víctimes de la COVID-19

Última revisió 15-07-2020 13:39
13/07/2020

Més d’una vintena de masnovins i masnovins han perdut la vida a causa de la COVID-19. La tarda-vespre de l’11 de juliol, el parc de Vallmora va acollir un emotiu acte de comiat d’aquestes persones. A la trobada hi van assistir familiars i amistats dels difunts, membres del consistori masnoví i una nodrida representació de veïns i veïnes del municipi. Diverses actuacions van acompanyar l’homenatge, durant el qual es va inaugurar un monòlit en record de les víctimes de la pandèmia.

Conduït per la masnovina Montserrat Condeminas, l’acte va comptar amb actors, actrius i músics del municipi que hi van posar el seu granet de sorra amb la interpretació de diverses lectures poètiques i peces musicals. Així, les lectures dels poemes “Tardor”, de Marta Pessarodona, i “Lletra a Dolors”, de Miquel Martí i Pol, van ser a càrrec de Miquel Sitjar ; la pianista Ester Lecha va interpretar "Damunt de tu", de Frederic Mompou i "Cançó de comiat", d’Eduard Toldrà, acompanyada per la soprano, Anna Guasch. “Sonetto 104 del Petrarca”, de Franz Liszt va sonar de la mà d'Ester Lecha; i Aina Ripol va llegir “254”, d’Emili Dickinson, i “Sonet 18”, de William Shakespeare.

Bona part dels membres del consistori masnoví van assistir a l’acte, durant el qual l’alcalde, Jaume Oliveras, a més de voler mostrar el suport als familiars i amistats de les víctimes també va tenir paraules d’agraïment a les persones que han estat a la primera línia en la pandèmia, en especial al personal sanitari, assistencial i al conjunt de servidors públics. “Aquest acte era un deure col·lectiu que teníem com a municipi”, va dir durant el seu parlament.

“En aquests moments d’una enorme complexitat, no podem baixar la guàrdia”, va explicar l’alcalde. I hi va afegir: “Hem recuperat una certa normalitat, però hem de continuar mantenint la prudència per preservar la nostra seguretat col·lectiva.” El discurs de l’alcalde va posar èmfasi en la prevenció i va apel·lar a “la responsabilitat individual, institucional i, en definitiva, col·lectiva que hem de tenir tots plegats per sortir més forts d’aquesta situació”.

Les interpretacions de “Moviment lent (nocturn) de vistes al mar”, d’Eduard Toldrà, i “L'última primavera”, d’Edvard Grieg, per part de la Jove Orquestra de Cambra del Masnou (JOCEM), van donar pas a la col·locació d’objectes personals al monòlit de pedra per part dels participants en record dels seus familiars i amics traspassats. Jaume Oliveras va ser l’encarregat de tancar el monòlit en homenatge a les víctimes introduint-hi el cartell de l’acte i els missatges de condol de la ciutadania.

En acabar, espontàniament, va tenir lloc una ofrena floral i les roses blanques que s’havien repartit a les persones assistents a l’inici de l’acte en record de les persones difuntes van ser dipositades al monòlit.

Tot i que era previst que la retransmissió de l’acte es pogués veure en directe des de casa, problemes tècnics van impedir visualitzar-lo sencer. No obstant això, la gravació completa ja és disponible clicant aquí.

 

 

 

 

 

 

 

Un monòlit al Parc recorda les víctimes de la pandèmia
Un monòlit al Parc recorda les víctimes de la pandèmia