Procés participatiu per a l'elaboració del Pla local d'habitatge del Masnou

Última revisió 10-10-2019 07:54
09/10/2019

La sessió amb la ciutadania es farà el 23 d’octubre

L’Ajuntament del Masnou ha iniciat els treballs d’elaboració d’un nou Pla local d’habitatge del Masnou (PLH) per analitzar la situació actual en la matèria i afrontar els nous reptes durant els propers anys. El PLH és el document tècnic que defineix, per un període de sis anys, les estratègies i propostes que cal desenvolupar per fomentar el dret de la ciutadania a gaudir d’un habitatge digne en condicions assequibles. Es planteja com un document de caràcter analític (analitza i diagnostica la problemàtica municipal en matèria d’habitatge), estratègic (defineix les directrius d’actuació municipal) i de contingut operatiu (desenvolupa i proposa programes i actuacions).

Al Masnou, la creació d’aquest Pla s’ha dividit en tres fases. La primera ha consistit a dur a terme una anàlisi i diagnosi de la situació actual de l’habitatge al municipi, la segona s’enceta aquest mes d’octubre i fa referència a la participació de la ciutadania, i la tercera correspon a l’elaboració d’un pla d’acció que defineixi els objectius, les estratègies i les propostes d’actuacions. Una vegada treballades aquestes fases, el proper pas serà tramitar el Pla. Un cronograma idoni preveu tancar-lo a mitjan 2020.

Implicació de la ciutadania

Aquest mes d’octubre correspon als masnovins i masnovines dir la seva sobre aquest àmbit. Amb l’objectiu de recollir les visions de la ciutadania i les entitats, s’han programat dues sessions:

Dimecres 23 d’octubre, a les 19 h
Sessió oberta amb la ciutadania
Lloc: Sala Joan Comellas (Edifici Centre)
Cal omplir la sol·licitud en línia per participar-hi.

Dimecres 30 d’octubre a les 19 h
Sessió amb les entitats del municipi
(amb invitació)


També se’n farà una tercera amb els càrrecs electes del consistori. A més, s’ha habilitat un qüestionari en línia perquè qualsevol ciutadà o ciutadana hi pugui fer les seves aportacions. Una vegada recollides, s’oferirà una sessió de retorn informativa, oberta a tots els participants de les diferents sessions anteriors, per presentar-los el resultat final del Pla local d’habitatge, i explicar-los les actuacions previstes en el Pla i com el procés participatiu ha incidit en el disseny de les actuacions.

 

Cartell: Procés participatiu per a l'elaboració del Pla local d'habitatge
Cartell: Procés participatiu per a l'elaboració del Pla local d'habitatge