"Les dones de la Barcelona romana i medieval"

Última revisió 10-09-2018 13:39
20/03/2007

Els dies 10 i 17 de març, la Biblioteca Pública Joan Coromines va organitzar una passejada literària dedicada a la dona. La ruta de "Les dones de la Barcelona romana i medieval" es va basar en el llibre Ciutadanes, de l'escriptora Isabel Clara-Simó. Les passejades es van fer coincidint amb el mes dedicat per excel·lència a les dones.

Durant l'excursió es van visitar aquells indrets de la Barcelona d'època romana i medieval on la dona ha tingut un paper important i destacat. Entre d'altres llocs visitats cal destacar la capella de Sta. Àgata (plaça del Rei), el pati del Palau de Requesens, la plaça de la Llana i la Biblioteca Bonnemaison, la qual disposa d'un fons especialitzat, de gran valor actual i històric, ja que va ser la primera biblioteca pública de dones a Europa.

La visita, de dues hores i mitja de durada, va ser del gust de tothom i va permetre, als assistents de la passejada, conèixer aspectes curiosos i poc difosos de la vida quotidiana de la dona romana i medieval.

El cost total de la passejada de "Les dones de la Barcelona romana i medieval" va ser a càrrec de la Biblioteca del Masnou.