La qualitat torna a escena

Última revisió 09-10-2020 08:44
08/10/2020

Reobre l’Espai Escènic Iago Pericot amb propostes tan potents com l’espectacle de l’aclamat Rodrigo Cuevas

L’Espai Escènic Iago Pericot Ca n’Humet reprèn la programació d’arts escèniques amb una forta aposta per la qualitat, després del sobtat tancament de la sala, el març passat, a causa de crisi sanitària de la COVID-19. El teatre torna a apujar el teló el tercer cap de setmana d’octubre amb dues propostes molt temptadores. Ho farà aplicant totes les mesures preventives establertes per les autoritats sanitàries per evitar contagis, com la reducció de l’aforament màxim.

El Iago Pericot reobre recuperant, en bona part, la programació que es va haver de suspendre a la primavera i l’estiu. La cartellera d’octubre, novembre i desembre conté diversos gèneres de teatre, incloent-hi el musical i el familiar, així com música, dansa i circ. També hi té presència el talent local, amb un taller formatiu amb I’actriu Carme Pla, d’una banda, i Les Quatre Estacions, de l’Associació Juvenil de Dansa del Masnou i Masnouballet. A més, la selecta i extensa oferta de l’Espai Escènic per als tres darrers mesos de l’any inclou un grup d’espectacles triats de la convocatòria extraordinària de contractacions culturals que ha dut a terme l’Ajuntament amb l’objectiu de donar suport a la creació artística i cultural.

Agitació folklòrica i electrònica

El Tastet del Ple de Riure és potser el millor exemple de rescat de propostes que es van haver de cancel·lar per la pandèmia. I és que un dels plats forts de l’any cultural al Masnou és Trópico de Covadonga, de Rodrigo Cuevas, l’artista més inclassificable del moment. Finalment, el 21 de novembre es podrà gaudir del seu concert escènic ple de divisme de camp, humor, erotisme elegant i celebració dels drets innegociables. Reinterpreta les músiques i les cançons eternes del folklore a través de l’electrònica, l’humor, la performance i els codis musicals contemporanis. L’altre espectacle que es recupera del Ple de Riure que no es va poder fer al juliol s’adreça al públic familiar. Es tracta de The Incredible Box, que la companyia la Tal oferirà l’1 de novembre.

Deliciós octubre

Però abans del plat fort que portarà el Tastet del Ple de Riure toca parlar dels entrants exquisits del mes d’octubre. Després de més de mig any, els focus de l’Espai Escènic tornaran a encendre’s el 17 d’octubre amb Be God is, una divertidíssima proposta que combina teatre, clown, música i molt d’humor. No en va, el 2015 es va endur el Premi al Millor Espectacle i al Millor Actor, per a Oriol Pla, a la XX Mostra de Teatre de Barcelona – Teatre del Raval. El gest i el riure seran els autèntics protagonistes en aquest homenatge al joc i a figures del cinema còmic mut com Charlot, Buster Keaton i Harold Lloyd.

L'endemà, el 18 d’octubre, els focus del teatre il·luminaran el desamor, amb l’obra Separacions, d’Ever Blanchet, una comèdia delirant sobre els trencaments de parella. Setze personatges i vuit formes de vida en parella que duen al mateix punt, el desencís amorós, que precedeix el penós i crispat procés de repartir-se el patrimoni. El repartiment compta amb l’actriu masnovina Eva de Luis i amb Rafaela Rivas, Míriam Tortosa, Christian Cánovas, Antonio del Valle i Raül Tortosa, sota la direcció de Pere Anglas.

El darrer dia d’octubre, el 31, El gran final, de Bucraá Circus, proposarà al públic familiar un espectacle de clown contemporani amb estètica clàssica, que convida a submergir-se en el món dels pallassos; les emocions, des d’una estètica infinitament cuidada, una posada en escena preciosa, una dramatúrgia que no deixa ningú indiferent i un gran final que no es pot desvelar.

Es pot consultar la programació sencera de l'Espai Escènic Iago Pericot d'octubre, novembre i desembre al document adjunt.

 

Fragment de la portada de la programació de l'Espai Escènic d'octubre a desembre del 2020.
Fragment de la portada de la programació de l'Espai Escènic d'octubre a desembre del 2020.