Ja es pot llegir el número de març de la revista 'El Masnou Viu'

Última revisió 19-03-2020 11:17
18/03/2020

La crisi de salut pública causada pel coronavirus obliga a suspendre la distribució als domicilis dels exemplars en paper

Ja es pot llegir per Internet, en format PDF, el número 119 d’El Masnou Viu, corresponent al mes de març. De moment, i de manera excepcional, només es pot llegir en línia. Queda suspesa la distribució als domicilis i equipaments dels exemplars en paper a causa de la crisi de salut pública provocada pel coronavirus SARS-CoV-2.

Aquesta situació excepcional ha obligat a modificar bona part dels continguts que s’havien previst. S’hi trobaran dues pàgines sobre el coronavirus, una de les quals amb consells per mitigar l’expansió de les infeccions. Amb tot, i a causa de la ràpida evolució de la crisi sanitària, alguns dels continguts podrien quedar desfasats en el moment de llegir-los.

Des del moment en què es van seleccionar els temes de la revista, a finals de febrer, es va optar per publicar un número especial dedicat al feminisme, amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Aquesta decisió s’ha mantingut, donada la rellevància de la lluita social per la igualtat entre homes i dones.

Així, la portada està dedicada al feminisme. També tres pàgines de l’interior, en què es destaca que el Masnou s’ha declarat “municipi feminista” i es pot llegir l’opinió de cinc dones masnovines respecte a què creuen que caldria fer per assolir la igualtat entre homes i dones, entre altres continguts vinculats al feminisme. A més, la secció “Punt de Trobada” està dedicada en aquest número a la Coordinadora de les Comissions de Gènere de les AFA.

L’entrevistat d’aquest mes és el masnoví Joan Pons Pinac, director de Comunicació de Primavera Sound i periodista cultural. La crònica del Ple del febrer explica el posicionament dels grups sobre el tema protagonista en aquella sessió: l’eventual gestió pública de l’aigua. També s'hi poden llegir notícies com l’increment de les expedicions de la línia C8 d’autobús, que connecta el Masnou amb Barcelona per autopista; la inauguració del nou parc dels Vivers a Santa Madrona; la voluntat d’introduir la tarifació social per calcular les taxes que ha de pagar cada família usuària de les escoles bressol... Les pàgines centrals contenen un recull d’imatges de la celebració del Carnaval al Masnou.

Portada del número 119 de la revista 'El Masnou Viu'
Portada del número 119 de la revista 'El Masnou Viu'