Espectacles, activitats i molta participació a la VII Fira d'Entitats

Última revisió 08-10-2019 08:09
07/10/2019

La vila viu un cap de setmana intens amb tota mena d’actes, com Tasta el Masnou, la Nit de Tapes, teatre musical i altres esdeveniments.

Les entitats del Masnou van oferir ahir, 6 d’octubre, una jornada plena d’activitats en la VII Fira d’Entitats, que va tenir lloc a la plaça Nova de les Dones del Tèxtil.

Un total de 38 entitats i col·lectius locals van atreure un nombrós públic, que va poder visitar les diferents carpes instal·lades a la plaça per conèixer els projectes i les diverses iniciatives que duen a terme en molts àmbits: social, cultural, educatiu, solidari, esportiu, veïnal... Una dotzena d'entitats van dur a terme durant la jornada diverses activitats a les seves parades. N’hi havia per a tots els gustos: des de tallers per a infants i adults fins a jocs, passant per demostracions o recollides de signatures per a causes solidàries.

El públic també va poder gaudir d’una dotzena d’espectacles i altres esdeveniments a l’escenari central. També en aquest capítol va haver-hi una gran varietat: des de ballades de country o swing fins a un concurs per descobrir arabismes en la llengua catalana, passant per reivindicacions d’igualtat, esport i mostres de cultura popular. Per agafar forces, unes 200 persones van degustar el dinar popular organitzat per l’Ajuntament. En definitiva, la Fira d’Entitats va  esdevenir una festa col·lectiva que, més enllà d’evidenciar el múscul del teixit social masnoví, va servir per fer xarxa i reforçar els vincles entre les persones que fan del Masnou un poble viu.

Altres activitats

El Masnou va bullir d’activitats aquest cap de setmana. Dissabte, la gastronomia va tenir un paper destacat amb l’activitat “Tasta el Masnou”, que s’organitza periòdicament, si bé en aquesta ocasió hi va tenir un protagonisme especial el vi DO Alella maridat amb vianda freda, brandada de bacallà i, tot plegat, acompanyat amb vermut i vi dolç. També el dissabte va tenir lloc la Nit de Tapes que organitza el Mercat Municipal. Un bon nombre de públic va acudir-hi per degustar tota mena de propostes ben saboroses.

El mateix dia es va fer un merescudíssim homenatge als socis i sòcies del Casal de Gent Gran d’Ocata que han assolit els noranta anys. Al seu torn, el GAT (Grup d’Aficionats al Teatre del Masnou) va fer aquest cap de setmana les primeres representacions de la comèdia musical “Com triomfar en els negocis sense fotre ni brot”. Continua en cartell el proper cap de setmana, amb tres representacions més: divendres 11, dissabte 12 i diumenge 13 d’octubre. L’esport va deixar també petjada al Masnou, un dels municipis on es va disputar la prova esportiva Ironman Barcelona 2019.