Endesa reclama a l'Ajuntament que pagui el 50% del deute de les famílies vulnerables

Última revisió 13-09-2019 08:06
10/09/2019

La companyia Endesa ha notificat a l'Ajuntament del Masnou que ha de fer-se càrrec del 50% del deute de les famílies del municipi en situació de vulnerabilitat que no han pogut pagar el rebut d’electricitat. També que, en cas de no fer-ho, abans de l’1 d’octubre la companyia podrà tallar la llum a les 54 famílies vulnerables del municipi. La quantitat reclamada ascendeix a gairebé 42.000 euros.

L’Ajuntament del Masnou no és l’únic afectat per aquesta mesura. Les regidores de Medi Ambient, Cristina Ramos, i d’Acció Social, Yulay Martínez, van participar, el 4 de setembre, en la trobada convocada per la Diputació de Barcelona i les entitats municipalistes amb els municipis de la demarcació afectats per la reclamació d’Endesa. La reunió va tenir com a objectiu donar una resposta conjunta a l’empresa d’electricitat i defensar la Llei catalana 24/2015, de pobresa energètica, que impedeix que les companyies tallin la llum als col·lectius vulnerables. Hi van participar prop de 135 ajuntaments.

Mentre es treballa per donar una resposta conjunta de les administracions, seguint la recomanació que va fer la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, i les entitats municipalistes a la trobada, l’Ajuntament del Masnou no assumirà l’import reclamat per Endesa.

Paral·lelament, l’Equip de Govern de l’Ajuntament ha anunciat que al proper Ple del mes de setembre presentarà una declaració institucional en suport a la Llei 24/2015 i contra el tall de subministrament elèctric a les famílies amb deute, per part d’Endesa i altres companyies.

La quantitat reclamada ascendeix a gairebé 42.000 euros.
La quantitat reclamada ascendeix a gairebé 42.000 euros.