El Masnou torna a complir el 100% dels indicadors d'Infoparticipa

Última revisió 24-09-2020 08:15
22/09/2020

La UAB certifica que el web municipal proporciona la informació que satisfà els requisits de qualitat i transparència en la comunicació pública

L’Ajuntament del Masnou ha  aconseguit, per segon any consecutiu, complir el 100% dels indicadors del Segell del Mapa Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local. És una distinció que atorga el grup de recerca ComSET de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) després d’avaluar la informació que publiquen els webs municipals i d’altres institucions.

El Masnou és un dels 36 municipis catalans que han obtingut la validació en els 48 punts que s’han examinat, basats en la Llei de Transparència del 2013. Al Maresme només han aconseguit validar tots els indicadors quatre municipis. A més del Masnou, són Mataró, Premià de Mar i Premià de Dalt. En total, 122 administracions catalanes han obtingut el Segell, ja que també s’atorga a les que aconsegueixen un resultat satisfactori malgrat no haver assolit el 100% dels indicadors.

L’alcalde, Jaume Oliveras, va assistir ahir com a representant del Masnou a l’acte d’entrega dels diplomes que acrediten haver aconseguit el Segell. Previst inicialment al maig, es va haver d’ajornar per la pandèmia de la COVID-19. Finalment, va tenir lloc aquest dilluns, al rectorat de la UAB, amb les mesures establertes per prevenir contagis. De fet, en aquesta edició només s’han convidat a l’acte els representants dels 36 ajuntaments, les tres diputacions i els sis consells comarcals que han assolit el 100% dels indicadors. Van quedar-ne fora, per tant, les 86 administracions que han obtingut el Segell però sense complir amb tots els punts avaluats.

Aquests indicadors serveixen per examinar la qualitat de la informació en cinc blocs temàtics: 

  • Qui són els representants polítics.
  • Com gestionen els recursos col·lectius.
  • Com gestionen els recursos econòmics.
  • Quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius.
  • Quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.

Enguany, en el cas dels ajuntaments, s’ha reduït el nombre d’indicadors de 52 a 48, per pujar el nivell d’exigència pel que fa a la qualitat.

Acte de lliurament del Segell Infoparticipa de la UAB.
Acte de lliurament del Segell Infoparticipa de la UAB.