Vegeu l'àlbum d'imatges.

">

El Consell d'Infants proposa nous elements de joc i activitats per al parc de Vallmora

Última revisió 24-07-2018 17:42
23/05/2018

Vegeu l'àlbum d'imatges.

El Consell Municipal d’Infants ha celebrat aquest matí la sessió plenària del curs 2017-2018. Els seus membres, nens i nenes representants dels grups de 6è de primària de totes les escoles del Masnou, han votat per decidir quins nous elements de joc volen que s’instal·lin al parc de Vallmora i les activitats que proposen que aculli aquesta zona verda.

Les quatre propostes guanyadores són les següents:

• Nou element pensat per a nens i nenes de fins a 6 anys: circuit infantil d’aventures i esports.

• Nou element pensat per a nens i nenes d’entre 7 i 12 anys: instal·lació de llits elàstics.

• Nova activitat pensada per a nens i nenes de fins a 6 anys: gimcana (unificant les propostes prèvies sobre aquesta activitat).

• Nova activitat pensada per a nens i nenes d’entre 7 i 12 anys: guerra de pintura (paintball).

Són, doncs, els projectes que el Consell Municipal d’Infants trasllada a l’Ajuntament perquè els faci realitat. Han estat escollits després que els nens i nenes duguessin a la sessió plenària totes les propostes consensuades a classe amb els seus companys i companyes. Aquest matí, les han debatut i han votat per seleccionar les guanyadores. Val a dir que algunes de les propostes que no han sortit escollides o bé ja són una realitat o bé l’Ajuntament ja té previst dur-les a terme.

Han participat en la sessió plenària l’alcalde, Jaume Oliveras; la tinenta d’alcalde, Sílvia Folch, i la regidora de Joventut i Infància, Neus Tallada. Hi ha tingut també un paper destacat Joaquim Fàbregas, regidor de Mobilitat i Via Pública, en presentar les accions que ha dut a terme l’Ajuntament per donar compliment a les decisions que va prendre el Consell Municipal d’Infants del curs 2016-2017.

La sessió plenària és el moment àlgid del Consell Municipal d’Infants, però tots els nens i nenes que estudien 6è de primària treballen aquest projecte participatiu durant setmanes. L’experiència comença amb una visita a l’Ajuntament, on treballen continguts relacionats amb la democràcia i la presa de decisions basada en el debat i els acords. Després, es fan sessions dinàmiques a les escoles, en les quals, entre altres coses, debaten i seleccionen les propostes que es duran a la sessió plenària i s’escullen els representants de cada grup: un nen i una nena per aula.