Diverses activitats fan d'epíleg de la Festa Major

Última revisió 06-07-2021 09:44
05/07/2021

Entre altres actes, aquest cap de setmana s’ha inaugurat a Arenys de Mar l’exposició “Estiueig de proximitat”, amb peces donades pel Masnou

Durant aquest aquest cap de setmana han tingut lloc diverses activitats que han fet de colofó de la Festa Major, tot i que el gruix d’actes van tenir lloc del 25 al 29 de juny. La majoria de reclams d’aquest cap de setmana s’adreçaven al públic infantil.

És el cas de “Camins d’aigua”, una activitat lúdica que va fer que un bon grup de nens i nenes s’ho passessin d’allò més bé dissabte al matí, a Ca n’Humet, on tenien tota mena d’estructures per crear circuits d’aigua, entre altres jocs disposats per Lleureka. Els infants masnovins, si ho desitjaven, podien continuar gaudint l'endemà, diumenge al matí, d’una altra activitat pensada per a ells. En aquest cas va ser el taller “Música en família”, que es va dur a terme en dos torns per adaptar-se a les edats dels més menuts. El primer s’adreçava a nens i nenes d’entre 0 i 3 anys; el segon, per als que en tenen entre 3 i 5. Amb aquest taller, organitzat per l’associació d’arts escèniques La Teatral, els nens i les nenes van treballar la descoberta del cos i la veu amb danses, cançons, jocs i instruments musicals, tot potenciant la comunicació a través del llenguatge musical.

Diumenge va arribar el torn de la XXVII Travessa al Port del Masnou, Memorial Rosa Isabel Artal, que organitza el Club Natació El Masnou i que ja és tot un clàssic del calendari esportiu de la vila. S’hi van inscriure 150 persones. Els i les menors d’edat van completar un recorregut de 600 metres. Els adults i les adultes podien completar aquesta mateixa distància o participar en la cursa de 1.200 metres. De fet, algunes de les persones participants van decidir nedar en ambdós torns. Les classificacions de la travessa es poden consultar al web del Club Natació el Masnou.

Els escacs també van tenir aquest cap de setmana una cita assenyalada. El Club d’Escacs El Masnou va organitzar dissabte el torneig infantil d’escacs, amb 14 participants. I el diumenge, el Torneig Ràpides de Sant Pere, amb 23 jugadors i jugadores. Es pot consultar la classificació final d’ambdós tornejos al web del Club d’Escacs. A banda, i també dins l’epíleg de Festa Major, Òmnium Alella, el Masnou i Teià va organitzar el concurs de pintura ràpida en tres indrets emblemàtics del Masnou. Hi havia una categoria infantil i una altra per a adults. Dissabte a la tarda va ser quan havien de dibuixar i pintar. Diumenge es van exhibir les obres i es van lliurar els premis del concurs, als jardins de Can Malet.

Exposició i premis a la igualtat

Més enllà de tots els actes que han fet de colofó de la Festa Major, diumenge va tenir lloc la inauguració de l’exposició “Estiueig de proximitat, 1850-1950”, al Museu d’Arenys de Mar. El Masnou l’acollirà l’estiu del 2022. No en va, tots dos municipis maresmencs són els impulsors de la mostra, juntament amb la Diputació de Barcelona.  De fet, el Masnou hi ha cedit peces, com una rèplica de les casetes banys o un banyador de l’època. L’exposició, que es podrà veure de forma itinerant fins al 2024 en diversos municipis de la província de Barcelona, vol ajudar a mirar i repensar el paisatge dels entorns actuals de la ciutat de Barcelona, dels municipis on encara avui es pot rastrejar la petjada històrica de l’estiueig aristocràtic, burgès i menestral en poblacions situades dins un radi de 50 km al voltant de Barcelona. L’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, i la regidora de Turisme i Promoció del Municipi, Neus Tallada, van participar en l’acte d’inauguració en representació del Masnou juntament amb altres personalitats.

En aquest intens cap de setmana també va haver-hi temps per al lliurament de la segona edició dels Premis Som Masnou a la Igualtat. L’acte va tenir lloc dissabte a la tarda, a l’Espai Escènic Iago Pericot de Ca n’Humet, i va comptar amb un concert de la coral Barcelona Rainbow Singers. Els premis que atorga l’entitat Som Masnou tenen l’objectiu de fer un reconeixement a les persones que defensen la igualtat de drets del col·lectiu LGTBI. Els premis consisteixen en un diploma i una placa commemorativa.

Tot seguit es detalla la llista de persones i entitats premiades.

Premi Som Masnou a la igualtat local LGTBI

  • Noemí Condeminas  (regidora d’Igualtat 2012-2017)
  • Meritxell Blanch (regidora d’Igualtat 2015-2017)
  • Neus Tallada (regidora d’Igualtat 2017-2019)
  • Yulay Martínez (regidora d’Igualtat  2019-2020)
  • Mònika Gonzalez (actual regidora d’Igualtat )

Premi Som Masnou a la igualtat comarcal LGTBI

  • Mataró LGTBI

Premi Som Masnou a la igualtat Catalunya LGTBI

  • Mar C. Llop (activista trans)
  • Fina Campàs (vicepresidenta de la coordinadora LGTBI+ d'ERC)
  • Clara Palau (activista social transgènere)

Premi Som Masnou a la igualtat nacional LGBTI

  • Mónica Naranjo (cantant, compositora, productora musical i presentadora)

Premi Som Masnou a la igualtat per a l'entitat LGBTI

  • Entitat Gais Positius

Premi Som Masnou a la igualtat trajectòria LGBTI

  • Carla Antonelli (actriu, activista pels drets del col·lectiu LGBT i política canària)

Premi Som Masnou d'honor LGBTI

  • José Pérez “Patrick”