Cloenda de les Jornades Enlaira't 2017

Última revisió 07-09-2018 14:17
05/05/2017

Avui a les 12 h s’ha celebrat la cloenda de la cinquena edició de les Jornades d'emprenedoria Enlaira't. Els dies 3, 4 i 5 diversos equipaments del Masnou, Alella i Teià han acollit actes i activitats adreçats a promoure l'empresa, l'emprenedoria i els nous projectes emergents. Enguany, el concepte que ha englobat les jornades ha estat l'aplicació de l'economia circular en l'àmbit empresarial: com es pot optimitzar i fer sostenibles tots aquells recursos empresarials (organitzacionals, creatius i econòmics) que tenim al nostre abast. A l’acte han assistit representants institucionals dels tres municipis organitzadors.

La innovació, la responsabilitat i la riquesa empresarial han estat les protagonistes del darrer dia. Avui, el Centre d'Empreses Casa del Marquès del Masnou ha acollit la conferència del director de la unitat de negoci de Sostenibilitat i Infraestructures de Fira de Barcelona; president del Consell Alumni de la UOC i professor de màster d'ESERP, Josep Jonàs. La regidora de Promoció Econòmica, Sílvia Folch, ha donat la benvinguda al conferenciant i ha agraït l’esforç que any rere any fan els organitzadors i empleats municipals dels tres ajuntaments per repensar les jornades i fer-les tan enriquidores. De fet ha parlat d’ Enlaira’t com un exemple d’empresa que s’ha de repensar i superar per assolir l’èxit, un exemple d’emprenedoria.

La conferència de Jonàs ha convidat als assistents a reflexionar sobre la situació del món actual “estem davant d’una època de canvi o és un canvi d’època?” ha preguntat. Ha parlat del futur, del creixement de les ciutats, de la globalització i la digitalització, i com això afecta a la creació de nous models de negoci. Ha dit per exemple que 350 milions de persones compren on-line i ha assegurat que aquestes noves maneres de fer obren oportunitat de negoci a mitjanes empreses, que passen a ser una nova tipologia d’empresa micro- internacional. A més, ha insistit, fent referència a diversos empresaris, que “el més important és que l’empresa aporti un valor”. Una reflexió de cap a on anem i com conjugar el nou escenari mundial amb el medi ambient i les noves tecnologies, ha estat el fil conductor de la ponència. Conceptes com el “capitalisme conscient”, “Think global, act local" la “responsabilitat corporativa” o “ els 17 objectius del desenvolupament sostenibles” són el repte del present i el futur de les empreses.En conclusió, “el futur està en el comportament ètic de les empreses”. Ha sentenciat amb una frase d’un conegut empresari defensor del medi ambient “En un planeta mort no hi ha negoci”. Per últim, Jonàs ha facilitat la recepta d’èxit d’una empresa: “optimisme, creure en el projecte, bona comunicació i il·lusió”.

L’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, ha tancat l’acte en nom també de l’alcalde d’Alella, Andreu Francisco, i l’alcalde de Teià, Andreu Bosch, presents a l’acte. Ha lloat la visió moderna que les jornades han ofert sobre l’emprenedoria, i ha remarcat que la sostenibilitat és pensar en les generacions del futur.

La periodista especialitzada en cultura i creativitat Bibiana Ballbè va ser l’encarregada d’inaugurar les jornades la tarda de dimecres, 3 de maig, a Can Lleonart (Alella) amb una conferència en què donava les 21 claus de la creativitat. D'altra banda, les empreses interessades a potenciar el treball intel·ligent van poder fer-ho el matí de dijous, 4 de maig, a Can Llaurador (Teià), participant en un joc d'escapada en viu, una experiència basada en l'aprenentatge a través del joc. A través d'aquesta activitat lúdica i el seu seguiment per part d'un mentor, es posaven de manifest diferents competències com la cohesió d'equips, el pensament creatiu, la capacitat de resolució de conflictes o l'habilitat de presa de decisions. A la tarda, a Alta Alella, una taula rodona amb el guardonat com a “millor pizzer del món”, Fabián Martín, va tancar el segon dia de les jornades.

L’acte ha finalitzat amb un refrigeri per als assistents al parc del Llac.