Reunions de treball i informatives sobre els joves que migren sols

Última revisió 11-11-2019 08:40
08/11/2019

En la línia de continuar treballant per a la inclusió dels menors que han migrat sols i ara resideixen al Masnou, aquesta primera setmana de novembre han tingut lloc noves sessions de la Taula de Treball i la d’Acollida del Joves que Migren Sols.

D’una banda, avui, 8 de novembre, ha tingut lloc una nova reunió de la Taula de Treball del Joves que Migren Sols, formada per l’alcalde, Jaume Oliveras; la primera tinenta d’alcaldia, Sílvia Folch; les regidores d’Educació, Cristina Ramos, i d’Acció Social, Yulay Martínez, i personal tècnic de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, de l’Àrea d’Immigració del Consell Comarcal del Maresme i de l’empresa encarregada de la gestió del Centre d’Acollida al municipi i de l’Ajuntament del Masnou.

De l’altra, dos dies abans, el 6 de novembre, va tenir lloc una trobada de la Taula d’Acollida, que va comptar amb la participació d’una desena d’entitats del municipi. La primera tintenta d’alcalde, les regidores d’Educació i d’Acció Social, i l'empresa gestora del Centre d'Acollida van informar els col·lectius del municipi sobre les darreres accions de treball dutes a terme i van intercanviar informació sobre les diferents iniciatives engegades per part d’aquestes entitats. Entre d’altres qüestions, es va valorar el projecte posat en marxa recentment “Xerrem junts” i es va recollir l’interès en la promoció del voluntariat social amb l’objectiu d'oferir als joves tutelats la possibilitat de participar com a voluntaris en entitats del poble.

La Taula de Treball dels Joves que Migren Sols es va constituir el març de 2018 amb l’objectiu de coordinar el treball dels diversos agents que treballen per a la inclusió social d’aquest col·lectiu al Masnou. És complementada per la Taula d’Acollida del Joves que Migren Sols, un espai participatiu que aplega entitats del municipi que col·laboren en la integració d'aquests menors.

Moment de la darrera Taula d'Acollida del Joves que Migren Sols
Moment de la darrera Taula d'Acollida del Joves que Migren Sols