Reobren, amb restriccions, els equipaments cívics i els casals de la gent gran

Última revisió 22-09-2020 08:59
21/09/2020

Aquest dilluns, 21 de setembre, han reobert els tres casals de la gent gran del municipi (Can Malet, Can Mandri i d’Ocata). Se sumen als equipaments cívics del Masnou que havien obert portes una setmana abans, el dia 14, perquè les entitats en tornessin a fer ús. En concret, ho van fer el de Can Malet (segona planta), el de l’avinguda de Joan XXIII, la sala polivalent de La Barqueta, Els Vienesos, El Casinet i el de Pau Casals. El de Ca n’Humet (inclosos els bucs d’assaig) es mantindrà tancat per fer-hi obres de millora.

Amb tot, els equipaments han reobert amb diverses restriccions, com les d’aforament, i alhora, amb un increment de les mesures d’higiene i prevenció per la COVID-19. En ambdós casos s’ha reduït la programació d’activitats, per poder fer una millor neteja i desinfecció dels espais. En aquest sentit, l’Ajuntament ha incrementat el servei de neteja a tots els equipaments. En el cas dels equipaments cívics, les cessions d’un espai seran d’un dia a la setmana per entitat. Pel que fa als tres casals, moltes de les activitats habituals no es podran realitzar perquè no poden complir les mesures de seguretat, com el ball, dinars i berenars, excursions, jocs de cartes, billar, parxís i petanca. D’altres, com el cant coral, el ioga, el quinto o la gimnàstica, es podran realitzar però prenent mesures extraordinàries.

A més, totes les persones usuàries hauran de signar un document d’autoresponsabilitat. Es tracta d’un qüestionari epidemiològic en què el signant declara que no té cap dels símptomes de la COVID-19 i es compromet a seguir les mesures recomanades, com l’ús de la mascareta obligatori i la distància física interpersonal.

També, sempre que es pugui, s’establiran espais sectoritzats, amb control de fluxos d’accés i sortida independents.

 

Imatge del Casal de la gent gran d'Ocata
Imatge del Casal de la gent gran d'Ocata