La Taula d'Acollida dels Joves que Migren Sols proposa mesures per a afavorir la convivència

Última revisió 19-07-2019 13:43
19/07/2019

Ahir es va celebrar la segona sessió de la Taula d’Acollida del Joves que Migren sols, convocada d’urgència a Can Malet arran dels incidents que han tingut lloc recentment al Masnou i que van arribar al seu punt àlgid la nit del 4 de juliol, amb l’intent d’assalt a l’alberg.

Amb la participació d’una vintena de persones, entre les quals l’alcalde, Jaume Oliveras, acompanyat per tres regidores de l’Equip de Govern, personal tècnic municipal, representants d’EDUVIC (cooperativa que gestiona el centre de menors que acull l’alberg Batista i Roca), i altres persones en representació d’entitats, col·lectius i a títol individual, s’hi va presentar un resum de les actuacions dutes a terme fins ara, així com es va informar de la situació actual del centre i dels joves. D’aquesta situació, en va destacar la problemàtica respecte a la situació legal dels majors de 18 anys i les possibles sortides per a fer-hi front.

Les persones en representació de les entitats van prendre de manera especial la paraula en el torn de les properes actuacions a preveure, totes en la línia d’aconseguir la inclusió dels menors al Masnou, com els programes de mentoria i Xerrem Junts o la presència de dinamitzadors comunitaris. Els i les assistents a la Taula, de la qual se’n valora positivament la continuïtat, van mostrar especial interès en un futur programa de voluntariat social, que tindrà per objectiu oferir als joves tutelats la possibilitat de participar com a voluntaris en entitats del poble i fomentar l’intercanvi recíproc. Alhora, van fer propostes en la línia de plantejar actuacions de sensibilització amb els instituts i altres actuacions per a afavorir la convivència en el conjunt de la ciutadania.  

En paral·lel, una nova manifestació

En el moment en què s’estava celebrant aquesta trobada, s’estava produint una concentració d’una cinquantena de persones a la plaça de Marcel·lina de Monteys, que anunciada com a manifestació pacífica amb motiu de la inseguretat al Masnou i en contra dels MENA conflictius, es va desplaçar fins a l’alberg sense que es permetés accedir a ningú al recinte per part dels cossos de seguretat.

Segons consta a l’Ajuntament del Masnou, la convocatòria a l’espai públic no va ser comunicada prèviament per escrit a la Direcció General d’Administració de Seguretat del Departament d’Interior i el cos dels Mossos d’Esquadra té identificades fins a tres persones com a promotores de la convocatòria per tal de cursar la denúncia pertinent.  Davant d’aquests fets, i per tal que no es tornin a repetir actuacions similars al municipi, l’Ajuntament del Masnou ja ha contactat amb el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya demanant que s’actuï en contra dels presumptes promotors amb la màxima celeritat perquè es depurin les responsabilitats que se’n puguin derivar.

Reunió de la Taula d'Acollida dels Joves que Migren Sols, celebrada el 18 de juliol.
Reunió de la Taula d'Acollida dels Joves que Migren Sols, celebrada el 18 de juliol.