La campanya "Stop violències masclistes" commemora el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones

Última revisió 19-11-2020 08:19
18/11/2020

Com cada any, el 25 de novembre, l’Ajuntament commemorarà el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones. “Stop violències masclistes” és lema de la campanya d’aquest any al Masnou. Si el context sanitari ho permet, aquell dia, a les 19 h a la pl. Nova de les Dones del Tèxtil, s’hi llegirà el manifest institucional i es farà l’encesa d’espelmes en suport a les víctimes. També està previst que s’inauguri la instal·lació artística cedida pel pintor Lluís Ribas, que romandrà exposada durant un parell de setmanes. L’artista ha volgut col·laborar i fer “un petit gest per sacsejar i conscienciar la societat que aquestes dones poden ser la teva mare, la teva germana o la teva filla”.

També com a accions part de la campanya, s’ha elaborat un material per tal que els centres de secundària del municipi puguin treballar la prevenció de les violències masclistes a les aules i, alhora, s’han ideat materials per a entitats, comerços i empreses amb recomanacions per fer servir un llenguatge inclusiu i no sexista.

A més, l’Ajuntament s’ha adherit a la campanya impulsada per l’Institut Català de les Dones per donar visibilitat al 25-N enganxant adhesius amb el lema “Diposita aquí el teu masclisme” a totes les papereres del Masnou.

A primers de novembre, la Junta de Govern Local va aprovar de manera provisional el Protocol integral contra les violències masclistes i l’LGBTIfòbia del Masnou, que és una revisió i actualització de l’anterior.

Assessorament i suport

Amb el confinament ha incrementat el risc en nombre i intensitat de les agressions d’aquesta xacra social. Si pateixes algun tipus de violència masclista o saps d’algú que en sigui víctima, busca assessorament i suport especialitzat: CIRD del Masnou (tel. 93 557 18 70) o línia especialitzada (900 900 120).

 

 

Cartell dels actes amb motiu del 25 de novembre de 2020
Cartell dels actes amb motiu del 25 de novembre de 2020