El sector de la restauració es prepara per a la fase 1

Última revisió 20-05-2020 09:02
19/05/2020

És previst que dilluns vinent, 25 de maig, la regió sanitària de la zona metropolitana nord, en la qual s'ubica el Masnou, pugui passar a la fase 1 del desconfinament, sempre que el govern central autoritzi la petició feta per la Generalitat de Catalunya en aquest sentit. El canvi de fase suposarà l’obertura dels bars i restaurants, tot i que hauran de fer-ho amb certes restriccions. Aquest dimarts, 19 de maig, una trentena de restauradors del Masnou s’han reunit, virtualment, amb l'alcalde, Jaume Oliveras, i les regidores de Promoció Econòmica, Sílvia Folch, i de Promoció del Municipi, Neus Tallada, per tractar les principals preocupacions del sector.

Amb el tancament obligat d'establiments comercials (exceptuant-ne els de primera necessitat) amb motiu de l'estat d'alarma, bars i restaurants són alguns dels establiments que estan patint especialment les conseqüències d'aquesta crisi. En aquest sentit, a la reunió telemàtica, després que l’alcalde fes un esbós de la situació general al municipi en relació amb la crisi provocada per la COVID-19 i les seves conseqüències, les regidores han exposat les mesures, tant de suport econòmic com de foment del consum local, que està prenent o es preveu que prengui l'Ajuntament en relació amb el sector.

Les incerteses que generen les condicions imposades per garantir les mesures de distància i higièniques, davant d'una reobertura imminent al públic de les terrasses, han centrat bona part del debat. Així, en el torn de paraules, propietaris de bars i restaurants del Masnou han expressat els seus dubtes, com ara la distància entre taules i clients, la dificultat per adquirir productes higiènics, l'ús de solucions digitals per evitar les cartes impreses, o la necessitat d'ampliació de terrasses. Des de l'Ajuntament s'ha adoptat el compromís de fer-los arribar amb immediatesa tots els recursos disponibles a mesura que es vagin coneixent novetats, així com de continuar-hi en contacte permanent.

Finalment, el sector ha agraït a l'Ajuntament la convocatòria de la trobada i l'acompanyament rebut fins ara. Es preveu que els propers dies siguin convocats altres sectors del teixit productiu masnoví, com els representants d'establiments comercials o els agents turístics. Justament avui s'ha fet pública una enquesta adreçada a propietaris d'establiments comercials, per tal que l'Ajuntament es faci una idea més ajustada de la situació real i les necessitats del teixit productiu del Masnou en l’escenari actual.

 

El canvi de fase suposarà l'obertura dels bars i restaurants, tot i que hauran de fer-ho amb certes restriccions
El canvi de fase suposarà l'obertura dels bars i restaurants, tot i que hauran de fer-ho amb certes restriccions