Castanyada i Halloween es fusionen al Masnou

Última revisió 06-11-2019 07:48
05/11/2019

D’uns anys ençà, l’últim dia d’octubre, al Masnou es combinen dues celebracions: la tradicional i d’arrel catalana Castanyada amb la més recent festivitat d’origen nord-americà de Halloween. Són diversos els actes que conflueixen el 31 d’octubre, dia en què s’acaben barrejant les castanyes i els moniatos amb les disfresses i propostes més terrorífiques.

Al Masnou, les celebracions van començar a la tarda i es van estendre fins més enllà de mitjanit. A Ca n’Humet, s’hi va celebrar la Castanyada infantil, una activitat organitzada per Lleureka que va incloure la visita de la Maria Castanyera per repartir castanyes a tots els nens i nenes. Més tard, la Rua del Castanyot, dels Diables del Masnou, va conduir tots els participants des de la plaça d’Ocata fins a l’Altell de les Bruixes, on es va celebrar una nit de gresca que va incloure un concurs de disfresses i música. 

Al Masnou Alt, la festa de la Castanyada es va combinar amb la de Halloween a les pistes de Pau Casals. Organitzada per l’Associació de Veïns i Veïnes del Masnou Alt i l’AMPA de l’Escola Rosa Sensat, va incloure una rua, concurs de disfresses i el passatge del terror ambientat en un allotjament terrorífic, el Red Hotel. L’altre passatge del terror al municipi va ser l’Horror Circus, organitzat per Associació La Teatral, a la seu d'aquesta entitat.

La tradicional parada de castanyes i moniatos no va faltar al carrer de Sant Rafael, de la mà de l’Associació de Veïns i Veïnes d'aquest carrer i, a més a més, les escoles i els casals de la gent gran van celebrar aquestes festes de tardor amb diferents activitats internes.

La diada de Tots Sants

Durant la diada de Tots Sants, l’1 de novembre, un any més, una representació dels edils del consistori va participar en l'ofrena floral en homenatge als masnovins i masnovines morts durant la Guerra Civil espanyola, així com als masnovins i masnovines que van deixar el món quan es trobaven fora de la seva terra. L'ofrena es va fer a la creu de terme del Cementiri del Masnou. Hi van assistir l'alcalde, Jaume Oliveras, i els regidors Ricard Plana, Albert Alfaro, Yulay Martínez i Ernest Suñé.

També el mateix cap de setmana, es va poder veure, a l’Espai Escènic, FairFly, una tragicomèdia sobre l'emprenedoria de la companyia de La Calòrica.

 

Són diversos els actes que conflueixen el 31 d'octubre al Masnou
Són diversos els actes que conflueixen el 31 d'octubre al Masnou