El Masnou recicla l'orgànica

La fracció orgànica és la part de la brossa que després d'un tractament natural es transforma en una mena d'adob que es coneix amb el nom de compost. Aquest compost es forma bàsicament a partir de les restes de menjar.

Des del dia 17 d'octubre del 2005, al Masnou es recull selectivament la FORM, per portar-la a una planta de tractament on es produeix compost. D'aquesta manera s'evita l'impacte ambiental de portar a incinerar o a l'abocador aquests residus i s'obté compost, que és una matèria primera que es pot utilitzar en jardineria, agricultura i recuperació de sòls a l'obra pública.

Abans de l'inici de la recollida, l'Ajuntament del Masnou va organitzar una campanya d'informació durant la qual va repartir un cubell de color marró per separar-hi la brossa orgànica. La gent que encara no el tingui el pot recollir a l'Oficina d'Atenció Ciutadana.

Com es recull?

Els dies de recollida (dilluns, dimecres, divendres i dissabtes) s'ha de dipositar als contenidors marrons que hi ha al carrer. Al Masnou en tenim de dos tipus: uns de 240 litres, que disposen d'una tapa amb filtre antiolors, i uns altres de 660 litres. Tots porten indicat que són per a l'orgànica.

Informació pràctica

Què pot anar al contenidor de la FORM i què no hi pot anar?

  • Hi poden anar: restes de verdura, restes de carn i peix, ossos, closques d'ou, clofolles de fruita seca, taps de suro, bossetes d'infusions, marro de cafè, paper de cuina brut de menjar, restes de plantes i del jardí (fulles i branquetes petites).
  • No hi pot anar: fusta, paper imprès, oli, fusta, troncs, restes grans del jardí, cotó, roba i residus que, tot i ser descomponibles, poden comportar problemes sanitaris (bolquers de nens o persones grans, compreses, mocadors de paper usats...).

Dies i horari de recollida

  • Dies: dilluns, dimecres, divendres i dissabtes.
  • Hores. De 7.30 a 21 h.

On podeu trobar les bosses compostables?

Per facilitar el procés de compostatge, cal fer servir unes bosses especials fetes a partir de midó de blat de moro, ja que les bosses de plàstic fan que es produeixi un compost de menor qualitat.

Aquestes bosses les podeu trobar als comerços següents:

Comerços del Masnou

  • AUTOSERVEI: Pou, 2
  • CAN RAC: Mestres Villà, 101
  • CONDIS: Pere Grau, 22
  • CONDIS: Uruguai, 28
  • DROGUERIA OCATA: Sant Miquel, 32

Repartiment de cubells:

Les persones que encara no tinguin el cubell per separar l'orgànica, poden recollir-lo a l'OAC en el seu horari habitual.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 02-10-2018 12:14