Ricky Rubio i el bàsquet dels Special Olympics omplen el Complex esportiu

Última revisió 16-06-2022 09:16
13/06/2022

El cap de setmana passat, el Complex Esportiu va acollir la quarta edició del Torneig de Bàsquet Unificat promogut per Special Olympics Espanya. L’estrella masnovina de l’NBA, Ricky Rubio, va ser-hi present. ja que ell i la seva Fundació fa anys que estan implicats en aquesta iniciativa. Durant la cloenda també es va fer un reconeixement al basquetbolista, un homenatge esperat que havia quedat posposat a causa de la pandèmia.

Special Olympics és una organització esportiva que programa competicions per a infants i adults amb discapacitat intel·lectual i discapacitat física. En concret, el Complex va acollir el Torneig de Bàsquet Unificat, que es va fer a la pista que duu el nom del Ricky Rubio. En total hi van participar set equips: Regió de Múrcia, Balears, Aragó, Madrid, La Rioja, Catalunya i l'equip local convidat, el FEM de Mataró.

L’acte va comptar amb la presència d’Enric Blesa, director general de Special Olympics España, que durant el seu parlament va voler ressaltar la bona acollida del Masnou per a la celebració d’aquest torneig. També va prendre la paraula el jugador dels Indiana Pacers per remarcar la importància de gaudir de la pràctica de l’esport i, alhora, incidir en la funció que fa com a eina d'inclusió social. Per part de l’Ajuntament, l’alcalde, Jaume Oliveras, va voler felicitar les persones participants i va anunciar-los la predisposició del Masnou a acollir futures edicions d’aquesta competició, que compta amb la col·laboració del consistori, The Ricky Rubio Foundation i el suport d’El Masnou Basquetbol. Tant Pepo Hinojosa, president d’El Masnou Basquetol, com Hamza Driouech, membre del Community Team de la Ricky Rubio Foundation, van expressar la seva il·lusió per la celebració d’aquest torneig i van coincidir en l’oportunitat educativa que ofereix l’esport i, en concret, la disciplina del bàsquet. Com a exemple recent, Hamza va recordar l’actuació realitzada pel Community Team local per reformar la pista esportiva Pau Casals. Podeu conèixer-la clicant aquí.

La cirereta de la cloenda d’aquest torneig va ser l’esperat reconeixement a Ricky Rubio. Dirigint-se al jugador, l’alcalde, Jaume Oliveras, va prendre la paraula per recordar-li que “teníem un tema pendent”. L’any 2019 Ricky Rubio va guanyar el mundial a Pequín i va ser nomenat millor jugador del món. “La pandèmia no ens va permetre celebrar-ho i avui aprofitem per reconèixer aquesta fita i agrair la teva col·laboració amb la pista esportiva del Complex, i tot el que estàs fent pel municipi; ets el millor ambaixador del Masnou”, va dir el batlle. Oliveras va fer entrega d’un obsequi d’agraïment al basquetbolista com a record d’aquest reconeixement. En rebre’l, Rubio va dir: “Per mi el Masnou és casa i em sento molt orgullós d’on soc i de portar el nom del poble arreu.”

Dobles racions culturals

El Masnou també va tenir un cap de setmana ple de propostes culturals. L’exposició "Ple de mar" es va inaugurar el 10 de juny a l’Espai Casinet i conviu amb la proposta "Cartells de Festa Major", que, a la Sala C, ofereix un repàs pel testimoni gràfic de la cita més destacada del calendari festiu a la vila. La sala es va omplir amb gairebé un centenar de persones que van poder gaudir de nou, quatre anys després de la seva darrera exposició a la Casa de Cultura, de l’exposició del Sergi González, "Ple de mar". El masnoví mostra el seu treball artístic, que es desenvolupa al voltant d’un gran eix temàtic: el mar, amb la voluntat de trobar-ne l’essència, l’energia que conté, la llum, el moviment i les escumes de les ones, a les quals dedica llargues estones de contemplació i que li serveixen de font d’inspiració per després poder plasmar-les amb tota la seva intensitat a la seva obra. D’altra banda, a la Sala C del mateix espai, també es va obrir l’exposició de cartells i programes de Festa Major, on es pot gaudir d’una retrospectiva de la festa des de finals del s. XIX i fins l’actualitat. S’ofereix la possibilitat, també, d’observar l’evolució en l’estètica i la coberta dels programes i la inclusió de la publicitat i poemes i altres textos.

D’altra banda, l’Espai Escènic Iago Pericot va obrir-se per acollir dues actuacions gestades al Masnou. D’una banda, l’adaptació coreogràfica d’un dels ballets més importants del repertori clàssic, de la mà de Masnou Ballet i l’Associació de Dansa del Masnou: El ballet del llac dels cignes. De l’altra, l’espectacle Art, què és?, ideat per Maribel’s.

Més activitats esportives, culturals i lúdicofestives

El cap de setmana també va estar farcit d’activitats variades. Divendres va celebrar-se l’EMUMMFEST, un concert de fi de curs de l’Escola Municipal de Música del Masnou que va omplir la plaça de Ramón y Cajal amb més de 150 persones de públic que van gaudir de les actuacions de tots els conjunts amb què compta l’escola. En l’àmbit esportiu, durant els dies festius també es va celebrar el Torneig futbol Salvador Eugeni, per part del Club Atlètic Masnou, la II Sup Race Cup del Club Nàutic, i la fase final comarcal de gimnàstica rítmica del Club de Judo i Gimnàstica Rítmica del Masnou.

També va ser un cap de setmana de celebracions amb el 42è aniversari del Casal de Gent Gran de Can Mandri, on van assistir una vuitantena de socis i sòcies, i la Nit a la Fresca, una festa amb actuacions i ball per celebrar la propera arribada de l’estiu organitzada per l’Associació de Veïns i Veïns del Masnou Alt.