La Policia Local registra una quarantena d'incidències lleus

Última revisió 22-01-2020 07:51
21/01/2020

Cau un pi que obliga a tallar el trànsit al carrer de Pau Casals

La Policia Local del Masnou ha registrat un total de 45 actuacions per fer front a incidències lleus causades pel temporal Glòria. Aquest és el balanç que es correspon al període comprès des de l’inici de la situació d’alerta, a primera hora d’ahir dilluns, fins a aquest matí.

A banda d'aquest registre de la Policia Local, poc després de les 14 h d'aquest dimarts ha caigut un pi d'una finca privada al carrer de Pau Casals, a l'altura del carrer de Sant Esteve. Això obliga a tallar el trànsit en un bon tram del carrer de Pau Casals. La caiguda ha afectat la xarxa de cablejat aeri, si bé no s'ha pogut concretar encara si hi ha talls en el subministrament elèctric o de connexions telefòniques. El tall de trànsit obliga a desviar el recorregut de la línia d'autobús C19. Queden anul·lades, mentre duri el tall, les parades situades al tram afectat.

Davant l’alerta, l’Ajuntament va decretar ahir mesures preventives, com l’anul·lació de l’activitat escolar aquest dimarts 21 de gener. La previsió és que demà dimecres disminueixi el perill i tornin a obrir els centres educatius.

Amb tot, continua vigent l'alerta per vent, acumulació de pluja i fort onatge, previsiblement fins dijous. Per aquest motiu, es recomana seguir els consells d’autoprotecció per riscos naturals mentre duri aquesta situació meteorològica.

En una de les actuacions registrades en el període esmentat es va lesionar un bomber, quan intentava retirar un cartell que podia caure a la via pública per l’acció del vent. Aquest accident va tenir lloc ahir, poc després de les 10 del matí, a l’altura del número 110 de l’avinguda de Joan XXIII. És, de moment, l’únic incident registrat que ha causat lesions.

De la resta, una vintena han tingut afectacions a la via pública, solucionades pels agents de la Policia Local, les brigades municipals, voluntariat de Protecció Civil i els Bombers de la Generalitat. Aquest últim cos ha intervingut, en el període esmentat, en una dotzena d’incidències.

Sis de les actuacions registrades han estat causades per caigudes d’arbres o de branques. En quatre casos s’ha hagut d’intervenir per despreniments parcials de murs, revestiments o tanques. En més d’una vintena d’intervencions la causa ha estat el risc de caiguda d’antenes, senyals de trànsit, tanques publicitàries o altres elements accessoris en edificis, com fragments de cobertes de fibrociment o d’altres materials. També hi ha hagut un parell d’intervencions per retirar de la calçada contenidors desplaçats pel vent, entre altres incidents sense gravetat. A més, el passeig Marítim ha tornat a patir desperfectes en diversos punts.