Comença la construcció de 36 habitatges de protecció oficial per a gent gran

Última revisió 22-05-2020 09:17
22/05/2020

L’edifici s’alçarà en els terrenys municipals situats a la confluència entre l’avinguda de Joan XXIII i el carrer del Doctor Oliver Gumà

L’Incasòl (Institut Català del Sòl) comença el proper dilluns, 25 de maig, la construcció d’un edifici destinat íntegrament a habitatges de protecció oficial per a persones de més dede 65 anys. Es preveu que l’edifici estigui enllestit d’aquí a dos anys, un cop construït i equipat. Quedarà ubicat al terreny municipal que aporta l’Ajuntament del Masnou, situat a la confluència entre l’avinguda de Joan XXIII i el carrer del Doctor Oliver Gumà.

Hi haurà 36 apartaments, que s’adjudicaran en règim de lloguer a persones grans, segons els criteris que s’estableixin en les futures bases que aprovin l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i l’Ajuntament del Masnou, previsiblement quan l’edifici estigui pràcticament enllestit. Es destinaran a persones grans autònomes, ja que no es tracta d’habitatges residencials assistits.

Del total d’apartaments, quatre comptaran amb dues habitacions, perquè seran per a persones majors de 65 anys que tinguin al seu càrrec fills o filles amb discapacitats. Aquests habitatges tindran una superfície útil mitjana de 62 metres quadrats. Els altres 32 tindran una habitació i una superfície útil mitjana de 45 metres quadrats. Tots els habitatges tindran una sala/menjador/cuina, un dormitori doble, bany i un safareig estenedor. L’edifici s’estructurarà en cinc nivells: pàrquing soterrat, planta baixa i tres pisos. Cal comptar-hi, a més dels 36 habitatges, un local destinat a equipament.

Es tracta d’un projecte que va arrencar l’any 2005, quan es va signar el conveni entre l’Incasòl i l’Ajuntament per fer-lo realitat. La crisi econòmica que va esclatar el 2008 va aturar-lo fins al 2017, que és quan la Generalitat de Catalunya va anunciar la represa de la construcció d’habitatges de protecció oficial. La darrera empenta la va donar el Ple municipal celebrat el 21 de novembre del 2019, en declarar que aquestes obres tenen un especial interès o utilitat municipal. També s’hi va aprovar la modificació del conveni signat el 2005, per actualitzar-lo.

Habitatge social

A més d’aquest projecte de l’avinguda de Joan XXIII, l’Ajuntament preveu que aviat es pugui engegar la construcció de dos edificis més d’habitatges de protecció oficial: l’un, al carrer d’Itàlia, i l’altre, a la plaça del Duc d’Ahumada. Entre tots dos sumaran 108 habitatges de protecció oficial. Aquests projectes són fruit del conveni signat el desembre del 2018 entre l’Ajuntament del Masnou, que hi aporta els terrenys, i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que destina 13 milions d’euros per a la construcció.

Els 144 nous habitatges de protecció oficial que es construiran (av. Joan XXIII, c. Itàlia i pl. Duc d’Ahumada) s’afegiran als 117 amb què ja compta el Masnou, sumant les promocions de Can Jordana, el Sector Llevant, Josep Tarradellas-Fra Juníper i Illa Centre.

Il·lustració de l'edifici d'habitatges de protecció oficial que s'alçarà a l'av. de Joan XXIII.
Il·lustració de l'edifici d'habitatges de protecció oficial que s'alçarà a l'av. de Joan XXIII.