Arrenca la Festa Major

Última revisió 25-06-2021 14:24
25/06/2021

Per assistir al pregó a la platja d’Ocata caldrà haver obtingut prèviament una entrada (gratuïta) al portal  https://quedat.cat/.

Per a les persones que no hi puguin assistir, el pregó s’emetrà en directe des del canal de Youtube de l’Ajuntament (https://youtu.be/klPlBSWr5pg).

Podeu consultar el programa de Festa Major aquí.

La terra, el mar i el foc tornen a ser, un any més, els eixos conductors de la Festa Major dels masnovins i masnovines. Aquest vespre s’inaugurarà la Festa Major amb el pregó de les nimfes. La llegenda de les tres nimfes (cadascuna representant d’un dels elements, terra, mar i foc) es va crear l'any 2015 com un fil argumental per ajudar la població a descobrir els petits elements màgics que conformen la vida i la celebració conjunta. Tot seguit, la Fundación Tony Manero arrodonirà musicalment la primera vetllada.

A les 22 h, s’iniciarà el pregó i serà el moment en què es manifestaran les tres nimfes, que escenificaran la llegenda dels elements identitaris de la festa en un espectacle dirigit novament per Bibiana Morales i Víctor Sancho. Tot i que l’inici de la celebració vindrà marcat, un any més, per l’espectacle del pregó, aquest any es presenta diferent per la situació de la pandèmia. Finalment es podrà fer on sempre, a la platja d’Ocata, però no es coronarà cap nimfa, “més aviat serà un retrobament amb elles, les tornem a veure i a conèixer i ens portaran l’alegria i la Festa Major”, ha avançat Bibiana Morales. La directora artística ha explicat que “adaptar-nos a la situació que estem vivint és tot un repte que agafem amb moltes ganes, com cada any, i també amb molta il·lusió, perquè l’any passat, tot i haver fet el pregó en format televisiu, vam trobar a faltar el contacte amb el públic”. Per accedir-hi, hi haurà control d’aforament i, per això, caldrà haver obtingut prèviament una entrada (gratuïta) al portal https://quedat.cat/. Per a les persones que no hi puguin assistir, el pregó s’emetrà en directe des del canal de Youtube de l’Ajuntament (https://youtu.be/klPlBSWr5pg).

La llegenda de les tres nimfes (cadascuna representant d’un dels elements, terra, mar i foc) es va crear l’any 2015 com un fil argumental per ajudar la població a descobrir els petits elements màgics que conformen la vida i la celebració conjunta. Després de la seva aparició el 2015, als espectacles que es van dur a terme els tres anys posteriors, cada un dels elements essencials es va materialitzar en la imatge d’una nimfa. Així, el 2016 es va coronar la de l’aigua; el 2017, la de la terra, i el 2018, la del foc. El 2019, totes tres nimfes, amb el poder conferit de les seves coronacions, van fer aparèixer un nou element màgic, Novina, que vol ser una representació de les tres nimfes, per tal que puguin estar presents entre els masnovins i masnovines durant la Festa Major.

L'inici simbòlic de la celebració donarà pas, a les 22.30 h, al concert de la Fundación Tony Manero. Després de 25 anys de carrera, durant els quals s’han convertit en el grup de referència de l’escena disco i funk estatal, tot principi té un final i al Masnou tindrà lloc un dels darrers concerts de la formació.

Amb els concerts de l’última gira, batejada com El último baile de Fundación Tony Manero, volen acomiadar-se del seu públic de la manera que millor saben fer-ho: amb el seu potent directe. A l’actuació del Masnou s’hi repassaran totes les seves etapes i els seus discos: “Volem oferir el millor xou possible, per fer d’aquest darrer ball de la Fundación Tony Manero quelcom per recordar”, expliquen.

Entrades per assistir als actes

Gairebé totes les activitats requereixen una entrada per controlar-ne l’aforament. Es poden obtenir gratuïtament al portal https://quedat.cat.

Avui, 25 de juny, ja s’havien exhaurit les de la ballada de gegants, la subhasta de peix, les tres actuacions de la Fira Comercial, el concert de la Coral Xabec i l'espectacle Yerma.

Acte cancel·lat

L’acte de la Colla de Bastoners ha estat cancel·lat.

Acte ajornat

La projecció del documental Parlem en clau trans que havia de precedir una xerrada amb les entitats Alliberarte, Entenem SCG i Som Masnou, ha estat ajornat fins a nova data.