Regidoria de Salut Pública i Consum

SALUT PÚBLICA

Millorar la salut de la vila del Masnou és un dels objectius de l'Ajuntament. Promoció, prevenció i educació per a la salut són la clau per aconseguir-ho. Hi ha programes especials per a segments de població, com ara el col·lectiu escolar, la gent jove, la gent gran i les dones. També es fan campanyes concretes sobre sida, tabaquisme, alimentació, consum o zoonosi.

II Pla municipal de prevenció de drogodependències 2015-2019

Resum del II Pla municipal de prevenció de drogodependències 2015-2019

Consulteu la Guia de la salut 2021: Hi trobareu tota la informació dels torns de guàrdies del servei farmacèutic, dels centres mèdics i clíniques veterinàries, així com totes les dades d'interès pel que fa als temes de salut.

Pla d'activitat física, esport i salut (PAFES)

Informació sobre les platges de Barcelona elaborada per la Diputació de Barcelona

Us informem que l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) ofereix un nou telèfon de programació de visita mèdica: 902 111 444.

Horari de programació: 24 hores els 365 dies de l'any.

Urgències: 93 555 74 11. De 20 a 9 h, festius 24 h.

CONSUM

Com a consumidores i usuàries de productes i serveis, les persones tenen drets que sovint no coneixen, o no exigeixen que els respectin certs drets perquè consideren que els pot representar un esforç o un temps perdut.

Les administracions han de vetllar per informar els ciutadans, i per facilitar-los protecció en qüestions relatives a la salut, la seguretat i la defensa dels seus interessos econòmics.

Cal que els consumidors vetllin, dia a dia, pel reconeixement dels seus drets. Quan no els siguin respectats, han de tenir present que una reclamació exposada correctament i formulada amb rapidesa pot donar origen a la solució de la qüestió sense necessitat d'haver de passar a accions posteriors. I l'Administració ha de garantir aquests drets i facilitar-ne l'exercici.

Actualment, pren importància que assolim una actitud consumista responsable, reflexiva, respectuosa amb el medi ambient i justa per a totes les persones que intervenen en l'elaboració de productes i la prestació de serveis.

L'OMIC informa sobre el nou bo social elèctric

 

Àmbits d'actuació:

 

  • Protecció de la seguretat alimentària en establiments.
  • Protecció de la sanitat ambiental.
  • Control de la higiene i la seguretat a les platges.
  • Control dels animals de companyia i peridomèstics.
  • Oficina Municipal d’Informació de Consum (OMIC).

Temes relacionats

Responsable polític

Tècnics municipals

Tècnica de Salut Pública : Eva Vigil
Tècnic de Consum: Josep Rossell

Oficines

OMIC (Oficina Municipal Informació sobre Consum)Plaça de la Igualtat, 108320 - El MasnouTel. 935 571 800Fax. 935 571 704omic@elmasnou.catHorari matins de dilluns a divendres, de 8.30 a 14 h; dijous a la tarda, de 16 a 19 h. (A l'agost, l'OAC tanca a les tardes.) Cal concertar visita per a assessorament en la presentació de reclamacions/denúncies.
Seu Regidoria Salut Pública i ConsumPlaça de la Igualtat, 108320 - El MasnouTel. 93 557 18 00Fax. 93 557 17 01salut.publica@elmasnou.catconsum@elmasnou.catHorari de dilluns a divendres, de 8.30 a 14 h (cal concertar visita)