Unes 500 persones es manifesten per condemnar les agressions sexuals i l'assalt al centre de menors tutelats

Última revisió 11-07-2019 11:51
09/07/2019

Prop de cinc-centes persones, aproximadament, es van manifestar ahir al vespre pel centre del Masnou. Ho van fer per condemnar les agressions sexuals i mostrar alhora el seu rebuig a l’assalt al centre de menors tutelats (també coneguts com a MENA) que un grup de persones va perpetrar dijous passat.

La marxa va sortir de la placeta on s’ubica l’edifici d’Atenció Ciutadana, al número 23 del carrer de Roger de Flor. Després, mostrant diverses pancartes de rebuig a les agressions sexuals i a la xenofòbia, la multitud va pujar aquesta via fins a omplir la plaça de Miquel Martí i Pol.

Allà, punt final de la manifestació, representants d’entitats van llegir un manifest consensuat entre els partits polítics amb representació a l’Ajuntament. També van prendre la paraula dos menors estrangers tutelats per agrair l’acollida rebuda i manifestar la seva voluntat d’integrar-se al Masnou per ser uns veïns més del municipi. Al seu torn, també es va expressar una representant de la Xarxa d’Acollida Popular, que va reclamar més mesures per a la integració dels joves.

El manifest consensuat començava resumint els lamentables fets ocorreguts els darrers dies. En primer lloc, la temptativa d’agressió sexual que va patir una dona la matinada del passat 29 de juny, presumptament per part d’un menor tutelat que ja va ser detingut. En segon lloc, la reacció “de caràcter racista” que es va produir dijous passat, amb l’assalt al centre de menors, que es va saldar amb quatre joves ferits. Tot seguit, el text destaca diversos punts. La síntesi de les reivindicacions és la següent:

  • Condemna enèrgica de l’agressió sexual.
  • Rebuig frontal a la generalització i la criminalització dels MENA.
  • Exigència de més recursos als municipis acollidors, per donar suport a la integració i garantir la convivència.
  • Instar els agents implicats a fer autocrítica i treballar de manera unitària per redreçar la situació, també per reduir el sentiment de por i d’inseguretat.
  • Suport a l’Ajuntament perquè es personi com a acusació particular contra els promotors dels presumptes delictes que s’hagin pogut produir, com amenaces, coaccions o incitació a desordres públics.
  • Crida a la convivència i rebuig rotund a la intolerància, el racisme i la xenofòbia.
  • Compromís per eliminar les actituds sexistes i xenòfobes, així com per aconseguir la igualtat i la integració de forma efectiva. Construcció d’un Masnou feminista, acollidor i antiracista.