Una trentena de persones assisteixen a la inauguració de l'exposició "Comerços emblemàtics del Masnou"

Última revisió 09-11-2021 08:59
08/11/2021

A més, aquest cap de setmana s'han realitzat d'altres activitats al Masnou, amb una gran participació

Divendres 5 de novembre, la Casa de la Cultura va acollir l'acte d'inauguració de l'exposició "Comerços emblemàtics del Masnou", una mostra en la qual s'exposen un total de dotze comerços masnovins, sis dels quals encara estan en actiu.

Aquest acte, al qual van assistir una trentena de persones, és el tret de sortida d'una exposició que es podrà visitar fins al 28 de novembre, de 16 a 20 h de dimarts a divendres, i de 10 a 14 hores i de 16 a 20 h els dissabtes. Un cop finalitzada l'exposició, la mostra es traslladarà Mercat Municipal del Masnou i també es penjarà a l'apartat d'exposicions virtuals de la pàgina web de l'Ajuntament del Masnou.

Durant la cerimònia, la regidora de Cultura, Neus Tallada, va declarar que "el comerç és un punt molt important per al municipi, ja que és un punt de trobada i unió de la ciutadania". A més, Tallada va assegurar que "no es descarta fer més exposicions d'aquest caràcter amb noves informacions que es trobin", obrint la porta a la realització de més mostres que apropin la història del Masnou a la seva gent.

D'altra banda, la historiadora Marta Roig, que ha estat l'encarregada de la recerca i recollida de la informació per a l'exposició, va agrair la col·laboració dels comerços i les persones que han participat en la documentació. Roig també va declarar que "no hi surten tots els comerços històrics, perquè n’hi ha molts que han desaparegut, però s'ha recuperat molta informació històrica del municipi".

Per finalitzar els parlaments, l'alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, va recordar moments en alguns dels comerços del municipi i va assegurar que "els comerços són espais molt importants per al desenvolupament econòmic i social del Masnou".

 

Inauguració de l'exposició

 

Cap de setmana d'activitats a les XIII jornades de fotografia del Masnou

Aquest cap de setmana s'han dut a terme diverses activitats en el marc de la tretzena edició de les jornades de fotografia del Masnou, activitat organitzada per l'Associació Fotogràfica El Masnou (FEM) en col·laboració amb l'Ajuntament.

Dissabte, 6 de novembre, més de trenta persones van assistir al taller "El retrat psicològic", que es va fer al local del Ple de Fotos i que va ser impartit per la fotoperiodista Núria López Torres, autora, també, de l'exposició "Muxes", que s'està mostrant en les jornades d'enguany.

A la tarda, una quarantena de persones van participar en les visites guiades, acompanyades dels autors de les exposicions "Sar Zone", Santi Palacios, i "Muxes", Núria López. Durant la visita, tots dos fotògrafs van explicar el procés de producció de les seves obres i van respondre les preguntes dels assistents.

Durant l'esdeveniment, l'alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, i la regidora de Cultura, Neus Tallada, van prendre la paraula per remarcar la qualitat de les obres i el privilegi que suposa que s'exposin al Masnou. D'altra banda, el president de la FEM, Edu Gisbert, va destacar la col·laboració amb l'Ajuntament i les millores que s'han fet a la sala annexa del Casinet.

 

Activitats de la XIII edició de les jornades de fotografia del Masnou

 

El Masnou gaudeix del teatre

La programació estable de l’Espai Escènic Iago Pericot ha continuat aquest cap de setmana amb dues propostes que van atraure molt de públic.

Dissabte, 6 de novembre, l’espectacle Boira a les orelles va contribuir a la integració fent reflexionar els assistents sobre la realitat d’una persona amb sordesa que s’ha d’obrir camí en una societat que no sempre ho posa fàcil. L’actuació va ser molt ben valorada pel públic, que majoritàriament estava format per estudiants i professionals del món de la integració social.

Diumenge, 7 de novembre, l’Espai Escènic es va omplir de gom a gom per presenciar la proposta teatral Adeu, Peter Pan, un espectacle de titelles per a totes les edats que va captivar el públic.

Obres de teatre a l'Espai Escènic Iago Pericot

Cap de setmana per a tots els públics

Aquest cap de setmana també s'han realitzat d'altres activitats al municipi, com les "escoles obertes, juguem als patis", que es va dur a terme dissabte 6 de novembre, de 16 a 18 h, al pati de l'Escola Ocata, dins del marc de les activitats organitzades per a la celebració dels actes del Mes dels Infants. A més, aquesta iniciativa forma part del Pla d'actuació municipal (PAM) 2019-2023 per tal de proporcionar més espais lúdics i d'esbarjo per als infants.

Diumenge al matí, l'activitat "Tasta el Masnou", va arreplegar una vintena de persones al  Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora per gaudir del tast de productes de la terra. En aquesta ocasió, van degustar bull blanc i porc de Can Rac, olives farcides de la Bacallaneria Natàlia, vermut Cisa i vi Coriolis de Can Batlle. La pròxima edició del "Tasta el Masnou" es realitzarà el dissabte 11 de desembre, a les 12 h, a la plaça Nova de les Dones del Tèxtil, en el marc de les activitats incloses a la Fira de Nadal d'enguany.