Últimes actuacions als centres educatius

Última revisió 31-08-2021 10:58
31/08/2021

Enguany, l’obra de més envergadura és la rehabilitació de cobertes i de la façana principal de l’Escola Ocata, una de les més antigues del municipi.

Com cada any en arribar l’estiu, els departaments d’Urbanisme i Manteniment de l’Ajuntament del Masnou duen a terme diverses obres de manteniment i millora dels centres educatius del municipi, aprofitant les vacances escolars i prioritzant aquelles actuacions que es consideren més necessàries.

Enguany, el conjunt d’actuacions executades han sumat un pressupost de 140.367,10 euros (IVA inclòs) pel que fa a les obres menors, de manteniment i reformes, i de 98.787,95 euros (IVA inclòs) el pressupost de la rehabilitació de cobertes i de la façana principal de l’Escola Ocata.

 

Tot a punt a les escoles del municipi

Encara que tot està gairebé enllestit, els pròxims dies finalitzaran formalment totes les obres menors a les diferents escoles del municipi. Pel que fa a les actuacions executades, s’han instal·lat dos umbracles al patí de l’escola bressol municipal La Barqueta i s’hi han canviat finestres, que permetran una millor ventilació, a més de construir un pas de vianants elevat davant de l’entrada de l’escola del carrer del Torrent de Can Gaio.

A les escoles Ocata, Rosa Sensat, Lluís Millet i Ferrer i Guàrdia s’hi han realitzat reformes als lavabos. A més, en aquest últim centre s’ha millorat la canalització de la recollida d’aigua a la zona infantil i s’ha reparat el paviment d’aquesta àrea.

A l’Escola Marinada, en canvi, s’ha construït un nou lavabo destinat al personal de cuina i s’han enderrocat dos envans per fer una ampliació de les sales d’informàtica i la de reunions.

 

La façana de l’Escola Ocata, rehabilitada

L’edifici de l’Escola Ocata, obra de l’arquitecte Bonaventura Bassegoda i Amigó, forma part del patrimoni historicoartístic del Masnou. És un edifici de planta rectangular i format per tres cossos principals que es va construir l’any 1905, sobre uns antics terrenys propietat de la família Malet que s’anomenaven la Mesquita.

La rehabilitació de la façana, que estarà enllestida abans de l’inici del curs escolar, ha estat realitzada per l’empresa Construccions i Serveis Faus, SA i suposa una clara inversió en la preservació del patrimoni municipal del Masnou.