Torna la Festa Radars, emmarcada la commemoració del Dia de la Gent Gran

Última revisió 26-09-2023 09:03
21/09/2023

El diumenge 1 d’octubre, arriba un dels plats forts del Projecte Radars del Masnou. La jornada en què es commemora el Dia de la Gent Gran coincidirà amb la tercera edició de la Festa Radars, als jardins dels Països Catalans. Començarà a les 17 h i inclourà una xocolatada, actuacions d’entitats de gent gran del municipi i un espai per difondre el projecte i incorporar-hi persones usuàries i voluntàries.

El programa és aquest:

  • Presentació del projecte i la Festa Radars
  • Actuació country - Nou Country
  • Balls en línia - Casal de la Gent Gran de Can Malet
  • Testimonis de la comunitat Radars
  • Xocolatada popular i actuació de la Colla Bastonera del Masnou Ple de Cops
  • Ball llatí en línia - Casal dels Avis d’Ocata
  • Actuació musical - Els Salerosos del Masnou / Esplai dels Avis de Can Mandri

Un projecte consolidat

El projecte Radars va arrencar al Masnou l'abril del 2021, i ara es troba ja consolidat, amb desenes d'usuaris i usuàries, de comerços adherits i amb activitats regulars. És una xarxa comunitària de prevenció i acció destinada a contribuir al benestar de les persones grans del Masnou que viuen soles o acompanyades d’altres persones grans. Els usuaris i usuàries participen en activitats periòdiques i reben trucades de monitorització, amb l’ajut d’un equip de voluntariat. L’integren, a dia d’avui, 43 usuaris i usuàries registrats, a més d’una quinzena de voluntaris i voluntàries i una setantena de comerços adherits. S'adreça a persones de més de 70 anys que viuen soles o acompanyades d'altres persones de més de 70 anys.

El seu objectiu és que les persones grans que escullen viure soles puguin fer-ho amb la complicitat del seu entorn, sabent que sempre hi haurà algú que vetllarà pel seu benestar, detectant i prevenint situacions de risc, creant una xarxa comunitària de vinculació i suport, per tal de reduir o eliminar l'exclusió i l'aïllament social.